OPINII 7 septembrie 2020

EDITORIAL. Panarame politice fără mască, dar cu ifose de „daci liberi”

de Dumitru Manolăchescu | 1267 vizualizări

Când nu înţelegea nimic din trăsnăile pe care le făceam, bunica mă întreba neliniştită: „Băietule, oare ţi-ai cherdut săritili?!”. Era semn că mă certa pentru escapadele mele diurne cu fetiţa vecinilor, pe care o invitam la o şuetă în coteţul găinilor, de unde mai apoi duceam în casă cohorte de păduchi, pureci şi alte vietăţi oploşite printre păsări.

Cam asta îmi vine să-i întreb şi eu, acum, pe iresponsabilii majoritari din Parlament: băbăieţilor, v-aţi pierdut săritele? Poţi înţelege campania electorală plină de minciuni şi golănii, dar cum să pricepi şi să te mai şi bucuri când partidul politic majoritar aruncă în aer finanţele şi economia ţării?

Partidele alianţei de stânga sunt în stare să promită şi luna de pe cer, dau cu bani în populaţie de zici c-au descoperit comoara lui Decebal prin bălţile lui Dragnea. Datoria publică creşte, bugetul crapă, criza sanitară e în plină expansiune, înghite sume enorme de la acelaşi amărât de buget lăsat moştenire de politicieni risipitori, dar liderii alianţei n-au nicio treabă cu realitatea, ei trăiesc într-un stat paralel – uite că în sfârşit l-au găsit. Vor mărirea punctului de pensie cu 40%, dublarea alocaţiilor pentru copii şi, ultima găselniţă a propagandei roşii: 2.000 de lei în fiecare lună pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar ca să-şi cumpere măşti şi soluţii dezinfectante. Cât or costa, frate, 30 de măşti şi-un gel dezinfectant?! Ca să nu mai spun că de lucrurile astea ar trebui să se ocupe primăriile, ceea ce în multe locuri se şi întâmplă.

Dar de ce doar cadrele didactice să beneficieze de mărinimia majoritarilor? De ce doar şoferii de TIR să nu mai plătească taxe la stat? – că au un proiect de lege şi în acest sens. Nu se cheamă asta discriminare? Daţi-le tuturor, daţi-ne şi nouă, daţi-vă şi vouă sporuri lunare grase, că doar şi voi lucraţi cu oamenii, şi voi vă puteţi infecta cu Sars-CoV şi n-aveţi bani să vă luaţi măşti şi spirt sanitar din micile voastre lefuri...

Cum să rezişti şi să nu-i întrebi de „sărite”? Cum să nu-i faci nesimţiţi? Cum să accepţi tu, cetăţean onest, deschis la minte cât de cât, minciunile, exagerările, promisiunile acestor propagandişti? Cum să fii de acord să îndatorezi generaţiile viitoare pe zeci de ani de-acum înainte? Cum să votezi nişte partide jegos-populiste care îşi construiesc politicile îngenunchind România?! Cum să-ţi faci tu o viaţă mai bună pe spinarea urmaşilor?

Unul dintre purtătorii lor de vorbe sărite de pe fix ştie şi de unde să se ia banii: „Din sumele pe care le-a contractat Iohannis cu UE ca suport economic”. Maimuţoiul nu ştie, ori nu vrea să ştie, că UE nu permite ca banii alocaţi pentru refacerea economiei să fie cheltuiţi aiurea, pe salarii, sporuri, indemnizaţii şi pensii mărite. N-ai drumuri, n-ai şcoli, n-ai spitale, n-ai niciun semn de infrastructură civilizată şi tu, partid politic „responsabil”, eşti în stare să ceri cheltuirea banilor europeni pe pomeni electorale care se vor topi în inflaţie în nici jumătate de an?!

Asta au făcut în toţi anii în care au fost la Putere: au şmecherit, au dat pomeni, au cumpărat voturi, au minţit Uniunea Europeană deturnând fondurile alocate dezvoltării. Şi au fost mulţi anii ăştia, şi-au fost mulţi banii deturnaţi, o să vedem asta după ce pornesc anchetele procurorilor europeni din subordinea Codruţei Kovesi.

Nu pot înghiţi minciunile şi promisiunile astea fără acoperire. Este un preţ mult prea mare nu doar pentru noi, ci mai ales pentru copiii şi nepoţii noştri. Nu vreau să fiu parte a unor generaţii care le-au lăsat urmaşilor o ţară distrusă doar ca să se împlinească ele – taxe şi impozite noi, mărirea vârstei de pensionare, infrastructură de secol 19, sănătate după buget, coane Iancule... – pentru că aşa va arăta viitorul dacă pomenile electorale ale socialiştilor populişti vor fi legiferate de actuala majoritate parlamentară antinaţională. După 42 de ani trăiţi în minciuna comunistă nu mai suport dezmăţul populist al unor panarame politice care sacrifică România pentru nişte voturi amărâte, pozând în „daci liberi” de orice constrângeri şi obligaţii – inclusiv aceea de a purta mască acolo unde se impune.

Aici este adevărata luptă politică, aici se va consuma şi votul dvs. pe 27 septembrie, pe 6 decembrie sau când ne vor lăsa „majoritarii” să facem alegeri.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.