OPINII 8 decembrie 2017

EDITORIAL. Olguţo, eşti bine, fată?!

de Dumitru Manolăchescu | 1130 vizualizări

Norocul şi speranţa noastră poartă, în sfârşit, un nume: Lia Olguţa Vasilescu, ministra Muncii. Ea ne măreşte lefurile, pensiile, indemnizaţiile, ne luminează drumul prin bezna de pe drumurile europene pe care multinaţionalele hrăpăreţe nu vor să le facă decât în Vestul ţării. Lăsând sărman Guvernul Tudose-Dragnea să se ocupe de şoselele din Moldova, Vlaşca şi Teleorman.

În cuprinsul unui mesaj pentru români, doamna ministru s-a dat în stambă cu panseuri neapărat deştepte, în buna tradiţie Vasilesciană: „Eu urez prietenilor mei întotdeauna şi noroc, nu doar sănătate, pentru că şi cei de pe Titanic au avut bani şi sănătate, le-a lipsit norocul. Doresc tuturor românilor sănătate, dar şi noroc. Să fim un popor foarte norocos, să fim uniţi!”.

Memorabil, aproape că se sparie gândul de-atâta profunzime. În nemernicia mea, mă gândeam că nu de noroc e vorba în viaţa unui popor, ci de Biblia Guvernării întocmită de Liviu Dragnea. Cartea aia-manual pe care o ştiu pe de rost doar doi oameni din ţara noastră: Olguţa şi Liviu. Normal, cine altcineva să înveţe pe de rost o ditamai Biblie?!

Aici se întrevăd mai multe probleme, dar şi o direcţie clară de acţiune. S-o luăm de la coadă: treaba cu direcţia de acţiune, adică cu norocul, e la îndemâna Guvernării PSD. Ei au la dispoziţie nenumărate biserici, moaşte de sfinţi şi sfinte, călugări şi preoţi la care să se închine şi să le pupe oasele, rugându-se pentru norocul şi sănătatea Neamului românesc – sau, mă rog, a acelei părţi a Neamului care nu strigă prin pieţe şi pe străzi „Jos Dragnea!”, „Jos Guvernul PSD” şi altele de genul ăsta. Cum ar veni, din partea asta suntem asiguraţi, toţi pesediştii fac coadă la moaşte, d-na Firea dă zeci de milioane Catedralei Mântuirii Neamului, aşa că s-au scos; sau ne-am scos, după caz. Ce să aştepţi de la cei mai votaţi dintre români decât rugăciuni şi pomeni?!

Când vine vorba de probleme, însă, aici se schimbă puţin judecăţile. Îmi amintesc că, acum câţiva ani, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române înfiera cu mânie religioasă Norocul. Nu mai ştiu exact vorbele omului, dar ideea era că Norocul e unealta Diavolului, prin urmare n-ar prea trebui nici să-l motivăm, nici să-l cerem, nici să-l prea-mărim. Trecând peste asta, mă mai bate un gând: adică de ce să avem noi nevoie de noroc dacă la guvernare se află cel mai capabil partid şi cei mai deştepţi români?! Sună puţin aiurea, Olguţo, să vrei noroc diavolesc când tu dormi cu capul pe Biblia guvernării semnată de Liviu Dragnea! Nu prea are sens, ca să nu zic că are un sens exact invers... Să traduc ce zicea preotul luminat: să-i urezi cuiva Noroc aduce ghinion. Parcă nu-i chiar în regulă, nu? Nici nu mai pomenesc amănuntul că pentru cimilitura asta cu „norocoşii” de pe Titanic l-au dat afară pe ăl mic al meu de la grădiniţă! Se înţelege, cu mulţi ani în urmă.

De-aici şi întrebarea din titlu, pentru că eu unul am nevoie de certitudini când e vorba de sănătatea fizică şi mintală a conducătorilor noştri. Ca să pot să am deplină încredere în cuplul Olguţa-Liviu, ca să pot să ies la proteste de stradă împotriva „statului paralel şi ilegitim” şi multinaţionalelor lui Soros am mare nevoie de încredinţarea că oamenii ăştia sunt sănătoşi la cap (altfel s-ar putea să ai dubii când îi auzi certându-se ca la uşa... Parlamentului pe-alde Nicolae, Rădulescu, Bacalbaşa şi alţi fruntaşi pesedişti), că Norocul e acceptat de Biserica strămoşească şi că el e de partea acestui cuplu guvernamental, nu a opoziţiei pesediste care vrea să-l impună pe premierul Tudose la conducerea partidului. Cum spuneam, aici d-na ministru ar cam avea nevoie de lămuririle BOR, ceea ce, desigur, s-ar aranja uşor contra câtorva alte milioane pentru Catedrală.

Ca să vezi cât de încurcate sunt căile Norocului, Olguţo! Cât despre cele ale Sănătăţii, ne-am lămurit, colegul tău de „celulă” pesedistă, ministrul Bodog, ne confirmă că singura şansă de supravieţuire în România voastră este să fii sănătos, adică să ai noroc să nu te-mbolnăveşti şi să-ţi trebuiască medicamente sau spital. Aici ai nimerit-o, cu Sănătatea dirijată de Bodog ai mare nevoie de Noroc! Uite că mi-a ieşit un titlu...

Sursa foto - Facebook

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.