OPINII 7 octombrie 2020

EDITORIAL. Nu-i laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!

de Dumitru Manolăchescu | 1816 vizualizări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face un apel către populaţia lumii să fie vigilentă, să nu dea semne de oboseală în faţa ameninţării perversului Sars-CoV2. Şi face asta pentru că s-a constatat o explozie a fenomenului Covid 19. Specialiştii afirmă că statisticile raportate de fiecare ţară în materie de pandemie sunt îngăduitoare, dacă nu de-a dreptul mincinoase. În realitate, cam 10% din populaţia lumii s-a infectat cu noul coronavirus. Morţii din cauze asociate Covid se vor număra cu milioanele.

Am obosit?! N-am prea avea voie să spunem asta câtă vreme ţinem la viaţa noastră şi la cei apropiaţi. Nu obosim, aşadar, să ne protejăm, să ne păzim de idioţi, de ticăloşi, de proşti, de cretini. Adică de cei care defilează şi acum, când virusul nu mai este controlabil, fără măşti dar cu tricolorul în beţe patriotice strigând „libertate” şi „hoţii”. Ăştia habar n-au ce-i aia libertate, sunt nişte egoişti nenorociţi, dar ştiu exact cine sunt „hoţii”: cei care nu-i lasă să moară, cei care îi apără cu disperare de propria lor ignoranţă, prostie, ticăloşie. „Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”... Cam pe la vorbele bunicilor suntem. Abia aştept să văd primul condamnat la închisoare cu executare pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” în contextul Covid 19. Zâmbesc amar, e departe momentul ăsta. Miniştrii, poliţiştii, judecătorii sunt şi ei oameni, au şi ei sfinţi şi cruci prin birouri, unii refuză „botniţa”, cum şi când să ne mai facem bine?!

Ce mă supără este maniera în care văd aceşti oameni realitatea. Ei au dreptul să fie liberi, să nu poarte mască, să se înghesuie nestingheriţi oriunde au chef, să se pupe cu amicul de pahar la orice crâşmă, să împroaşte cu salivă şi posibili viruşi mortali pe oriunde merg. De ce au dreptul ăsta? Pentru că nu-i opreşte nimeni şi pentru că sunt nesimţiţi. Pentru că nu se gândesc şi la cei de lângă ei, la trecătorul care poate să sufere şi chiar să moară pentru că ei sunt nişte nesimţiţi egoişti, pentru că ei, nesimţiţii, n-au treabă cu legile, cu regulile şi recomandările cu care ne-au bătut medicii şi specialiştii la cap din primăvară încoace.

S-a închis pelerinajul de Sf. Parascheva. Doar parţial. Adică s-a dat drumul la pupat oase doar ieşenilor. Blasfemie, tragedie, măgărie! Să vedeţi buluceală, vaiete, ţipete, înjurături şi reclamaţii. Cum să-şi bage Guvernul liberal codiţa în sfinţenia constituţională românească? Cum să nu aibă Guvernul liberal grijă de tămăduirea sufletului şi trupului prin puparea crucilor, oaselor şi moaştelor Paraschivei?! Ia uite ce glăsuieşte un preot din partea Mitropoliei Moldovei: „Sfinţenia nu este contagioasă. Ceea ce este sfânt nu se află sub puterea stricăciunii, răutăţii, bolilor. De sfinţenie nu te poţi „molipsi”.

Măi să fie! Constantin Sturzu îl cheamă pe purtătorul de vorbe de la Mitropolie către credincioşi. A uitat de preoţii care, din cauza „sfinţeniei care nu este contagioasă”, au murit răpuşi de Covid 19. Şi asta n-ar fi nimic, fiecare e liber să moară, să sufere, să-şi împlinească destinul cum doreşte. Dar „sfinţenia” îngrămădită într-o credinţă iraţională poate infecta, îmbolnăvi şi ucide oameni nevinovaţi. Pentru că iubitorii de „sfinţenie” atingători şi pupători de racle şi moaşte şi viruşi se întorc, înghesuiţi, în autobuze pe la casele lor şi-i infectează pe vecini, pe apropiaţi, îşi omoară rudele şi cunoscuţii. Suferă toată lumea. Estimp, Sturzu ne învaţă din cartea despre credinţa cu orice preţ: „De sfinţenie nu te poţi molipsi”. Aşa este, din fericire sfinţenia bigotă nu este molipsitoare, prostia, manipularea şi nesimţirea pot aduce însă mari neajunsuri societăţii în ansamblul ei.

Avem peste 2100 de infectări în ultimele 24 de oare. Şi 73 de morţi din motive asociate Covid 19. Nu-i bai, virusul ăsta nu-i decât o poveste a „guvernului mondial”, aşa că daţi-i drumul către Iaşi, la pupat racle şi moaşte şi prea sfinte cruci. Iaşiul e în topul infectărilor, secţiile ATI sunt pline ochi. Întoarceţi-vă, apoi, acasă şi pupaţi-vă nepoţii, copiii, fraţii şi surorile. Poate îi ajută Cel de Sus şi scapă, poate că nu se molipsesc de „sfinţenie”. Dar poate că n-au norocul ăsta şi mai ocupă un loc în cimitirul comunal. Nu vă faceţi, însă, griji, luaţi aminte la vorbele preoţilor atotştiutori, care vă învaţă numai de bine: „Ceea ce este sfânt nu se află sub puterea stricăciunii, răutăţii, a bolilor”. Parc-o văd pe Firea-Pandele umplând autobuzele cu voluntari din Voluntari în drum către racla Sfintei Parascheva. Fără mască, fără botniţă, dar cu Dumnezeu antemergător!

Am obosit?! N-avem voie. Urlăm, din când în când, blestemând Prostia, Cerul şi Pământul? Asta e chiar bine, ne descătuşăm. Putem să şi plângem, să şi râdem, dar avem obligaţia să nu obosim, să nu disperăm, să fim vigilenţi cu noi şi cu ceilalţi. Există mai nou un telefon la care puteţi raporta cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie obligatorii în spaţii publice închise. Folosiţi-l! Deveniţi voi poliţişti, filmaţi şi trimiteţi organelor!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.