OPINII 30 mai 2018

EDITORIAL. „Nu cedăm!“, varianta PSD Covasna

de Dumitru Manolăchescu | 941 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, transmite mesaje de solidaritate şi unitate a întregii suflări pesediste din Covasna în faţa „statului paralel“. Mi-e greu să înţeleg sintagma „stat paralel“, e un plagiat, o formă fără fond împrumutată de la turci, de la Erdogan mai exact, în faţa căreia stai şi te minunezi: cât să fii de îndoctrinat şi de lipsit de idei ca să înghiţi pe nemestecate mesaje de acest gen, ba să le şi faci publice încercând să convingi „poporul pesedist“ că alţii sunt vinovaţi de succesul invizibil al programului de guvernare ştiut doar de Dragnea şi Olguţa Vasilescu? „Nu cedăm, mergem până la capăt!“ zice Horia Grama în mesajul pe care i l-au cerut şefii de la conducerea partidului. Vor merge până unde vor putea, nu până unde vor vrea, vor reuşi probabil să arate lumii că „statul paralel“   sunt chiar ei, cei care îşi apără „până la capăt“ privilegiile oferite de o Putere discreţionară, cei care nu dorm de grija românilor, atenţi să le bage cât mai adânc mâna în buzunar. Un buzunar pe care l-au umplut doar cu promisiuni şi vorbe de clacă, pe care nu le mai cred nici măcar „abonaţii“.

Miza acestui mesaj oarecum bizar, pentru că, evident, este comandat de „sus“, e însă alta: discreditarea partidului lui Victor Ponta, „lipsitul de onoare“ care racolează cu succes limitat membri ai PSD. În vreme ce PSD Covasna preia „lipsa de onoare“ a lui Ponta, alţi importanţi membri ai partidului se laudă că liberalii lui Orban intră cu ghiotura în PSD. Ce să înţelegem? Eşti lipsit de onoare doar când pleci din PSD, nu şi când intri în partidul ăsta dezertând din altul?! Nu prea are logică, dar asta nu-i o noutate la PSD.

Nu ştiu ce va face fostul premier Ponta cu „Pro România“, nu-mi dau seama cât succes de piaţă va avea, dar un lucru e clar: cu puţin efort şi profitând de căderea liberă a PSD mai apare un partid de stânga, bucăţică ruptă din „soarele“ cu care ne luminează Dragnea-Dăncilă. Pentru unii ăsta ar fi un semn bun, dar nu poţi ocoli o întrebare incomodă chiar dacă ai mare nevoie de voturi pentru o moţiune de cenzură: apelăm din nou la „soluţia imorală“?! Şi cum veţi gestiona „coabitarea“ cu Ponta şi-ai lui dacă moţiunea reuşeşte? Cum veţi guverna cu Bănicioiu şi Andronescu? Gabi Oprea şi Dan Voiculescu, alte soluţii imorale la vremea lor, ne sunt încă proaspeţi în memorie, ceea ce nu e tocmai de natură să ne bucure.

Ne învârtim ca orbeţii într-un cerc vicios, din care nu vom ieşi decât atunci când PSD va reveni la normal, adică la 20-25% în alegerile parlamentare. Şi când dreapta politică se va solidariza în jurul unui proiect de ţară care să însemne pragmatism, europenism, forţă, adevăr şi dreptate. Nu pomeni electorale, nu promisiuni deşarte, nu ceartă continuă şi alergătură după voturi cu orice preţ. Nu-i văd locul lui Victor Ponta într-o eventuală coaliţie de dreapta, şi nu-l văd cu niciun chip alături de Cioloş, Orban şi Dan Barna.

Pe mine mă distrează invocarea fără discernământ a „statului paralel“. E un semn că n-au altceva, ceea ce e bine. În acelaşi timp, nu pot să nu mă gândesc că sunt şi oameni care pun botul la „paraleii“ ăştia, făcând din Dragnea şi-ai lui certaţi cu legea nişte victime inocente ale Justiţiei româneşti. Curat murdar, coană Nuţi, aud că veţi reveni din Costa Rica imediat ce „paralelul“ va fi detronat, ca să vă continuaţi lupta pentru emanciparea poporului român. Normal, d-na Udrea a fost porta-vocea lui Erdogan în România, „statul paralel“ îi aparţine într-o oarecare măsură. Iar dacă se va înscrie în partidul lui Ponta nu va fi pentru nimeni nicio surpriză. Până atunci, PMP-ul d-lui Băsescu va fi, probabil, înghiţit de Pro România d-lui Ponta. C-aşa-i la noi, orice sac îşi găseşte până la urmă peticul potrivit...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.