OPINII 3 iulie 2020

EDITORIAL. Noul Coronavirus atacă Prefectura Covasna

de Dumitru Manolăchescu | 2695 vizualizări

Virusul Sars-Cov2 a intrat şi în Prefectura judeţului Covasna. Subprefectul Cosmin Boriceanu şi încă un angajat au fost testaţi pozitiv cu noul Coronavirus. Prefectul Iulian Todor recunoaşte că munca de teren, contactul cu oamenii din judeţ pot aduce virusul şi în clădirea Prefecturii. Deocamdată sunt doar două cazuri, dar trebuie aşteptate rezultatele altor testări pentru a vedea cât de mult s-a întins epidemia printre funcţionari.

Apare, acum, altă problemă complicată: depistarea persoanelor cu care cei doi „pozitivi” au intrat în contact în ultimele două-trei săptămâni. Demers extrem de dificil, pentru că e vorba de o transmitere intracomunitară, se vor testa probabil membrii familiilor celor infectaţi, dar şi toţi cei cu care aceştia au intrat în contact. Nici nu vreau să mă gândesc ce-o fi în sufletul angajaţilor Prefecturii, ce atmosferă sumbră domină printre funcţionari, câtă panică a creat în această instituţie, dar şi în altele cu care Prefectura a avut contact, vestea pozitivării celor doi.

Sunt primele cazuri de infectare în rândul notabilităţilor oraşului, dacă nu-i punem la socoteală pe medicii care au deschis seria neagră şi care nu sunt chiar notabili. Iată că virusul îi poate infecta şi pe cei pe care ai tendinţa să-i crezi protejaţi. Iată că virusul nu alege, n-a plecat dintre noi, e printre noi şi atacă orice portiţă deschisă. Aviz amatorilor de conspiraţii, de măşti de unică folosinţă cu reacţie anti-antene 5G, de tot felul de isterii coronasceptice.

Este, în acelaşi timp, un semnal de alarmă în legătură cu relaxarea măsurilor restrictive. Am lăsat garda jos datorită unor politicieni care şi-au asumat iresponsabil să-i mintă pe români doar pentru a lovi politic partidul de la Guvernare. „Marea maestră” a acestor jocuri politice tâmpite este primarul Bucureştiului, Gabi Firea. Ea zice că-i testează pe bucureşteni dar noul Coronavirus refuză să apară la cei testaţi. Deci, hotărăşte altă mare pesedistă, olteanca Olguţa Vasilescu, „virusul ăsta nici nu există”.

Capitala dă tonul. Unul care vesteşte schimbarea în ciuda tuturor manipulărilor şi ameninţărilor mafiei politice înstăpânite în Bucureşti. Modestul Nicuşor Dan are 9 procente în plus faţă de Firea într-un sondaj realizat de Inscop. Iar dacă Firea pierde Capitala, în septembrie, alegerile generale din iarnă vor aduce şi alte schimbări, în urma cărora alianţa PSD-ALDE-Pro România va deveni irelevantă.

Atenţie, aşadar, la măsurile de protecţie personală: masca pe figură (cei care au făcut armata ştiu ce înseamnă asta...), spălarea cât mai des pe mâini, distanţarea fizică – adică refuzul de a te îngrămădi prin magazine aglomerate, de a te înghesui la cozi interminabile, de a te prinde în hore împreună cu mari folcloriste amatoare de câteva mii bune de euro pe la Zilele unor comune cu primari angajaţi în campanii electorale. Sunt trei lucruri esenţiale, care te pot păzi de Sars-Cov2 mult mai eficient decât vorbele proaste ale unor politicieni ahtiaţi după voturi.

Celor care încă mai cred că totul e o „făcătură”, că medicii mint, că guvernul manipulează, că subprefectul de Covasna testat pozitiv n-are decât o banală răceală, acestor inconştienţi nu pot să le dau decât o direcţie: secţia ATI de la orice spital judeţean angrenat în lupta anti-Covid. Mergeţi pe-acolo, vedeţi ce se-ntâmplă şi reveniţi cu picioarele pe pământ. E bine şi pentru voi, şi pentru cei apropiaţi vouă.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.