OPINII 30 august 2021

EDITORIAL. Năuciţi într-o „naţie diluată de lăcomie, prostie, agresivitate”

de Dumitru Manolăchescu | 1087 vizualizări
Sursa foto - Facebook @guv.ro
Sursa foto - Facebook @guv.ro

România stă prost spre foarte prost cu Covidul 19 şi tulpinile lui ucigaşe. Nenorocirea nu e că nişte români conspiraţionişti şi orgolioşi nu vor să meargă „cu turma” la vaccinare, asta e o piesă care se joacă în toată lumea – mai puţin, desigur, în state necivilizate precum Australia, Noua Zeelandă şi altele în care „turma” desenează inimi şi destine. Nenorocirea e că Guvernul României nu are nici câini, nici ciobani care să ducă turma pe drumul de pe care poţi vedea cerul, soarele, te poţi bucura, poţi trăi şi altfel decât cu frica şi nesiguranţa-n suflet.

Guvernul Cîţu stă departe de restricţii şi măsuri dure pentru că e un guvern populist, format din miniştri daţi de nişte partide populiste. România nu are la acest moment în Parlament decât partide populiste, crescute viguros la umbra pandemiei precum buruienile dintr-o grădină părăsită. Toată suflarea medicilor responsabili avertizează asupra valului 4 al pandemiei, care va ucide mii de români nevaccinaţi, dar niciun ministru nu se revoltă împotriva lipsei de măsuri eficiente care să reducă numărul infectaţilor şi să-l crească pe cel al vaccinaţilor. Nimeni nu se ridică într-o şedinţă de Guvern ca să-i spună premierului liberal populist de la obraz: bă, Florine, ce ţară vreţi tu şi şeful tău Iohannis să conduceţi?!

Pentru Cîţu nu-i clar dacă avem vreun val 4 sau e doar o născocire a Mediei alarmiste, aia „obiectivist socialistă” care merge cu „turma” la vaccinare. Prin urmare, de ce să se agite inutil când alegerile interne bat la uşă? Voturile liberalilor care cred în „creşterea economică” raportată de Guvern sunt mai importante decât vieţile năuciţilor de viruşi şi alarme false, care de proşti şi creduli ce sunt s-au vaccinat şi-acum ar vrea să trăiască într-o oarecare siguranţă – iluzorie atâta vreme cât mai bine de jumătate din populaţia ţării nu crede în dovezi ştiinţifice şi medici, ci în politicieni tămăduitori, moaşte de sfinţi şi ursitoare, deci nu se vaccinează.

Nu ştiu sub ce stele ne-a aşezat soarta pandemică pe vremea domniei liberale, dar atâta buimăceală n-am văzut de pe vremea OTV-ului, când alde DD vindeau şi cumpărau la kil funcţii, destine, diligenţe şi ani de puşcărie. Nu-mi dau seama dacă şi cum mai funcţionează statul român în toată dilimăneala asta... Ministrul de la Finanţe, ăl mai tare din parcare, că doar d-aia l-a pus Cîţu ministru, nu ştie cât e salariul minim pe economie, naşa Reta de la Muncă a uitat câţi ani are, pe la Interne sapă tunele neadormiţii din oastea paralelă, ăluia de la Dezvoltare i-am uitat şi numele de cât de mult munceşte şi tot aşa, în toată gaşca asta liberalo-useristo-udemeristă e al dracului de greu să ţii minte pe cineva şi altfel decât făcând mişto de gafe şi poticneli impardonabile.

Nu ni se trag toate de la Cîţu, Orban şi aliaţii lor, ferit-a Sfântul, ar fi prea uşor. Cele mai multe ni se trag de la proastele noastre obiceiuri, de la tradiţii împământenite din vremuri demult apuse, când ne ascundeam de migratori prin bordeie, dar şi de la ciocoii mai noi, făuriţi la lumina socialismului ceauşist multilateral dezvoltat şi al capitalismului de cumetrie năşit după Revoluţie. Dar, desigur, nu politicienii populişti sunt de vină, ci „turma” nevolnică, aia de crede în pandemie, viruşi şi infecţii, care se vaccinează şi are pretenţia să fie ferită de năvala ieşiţilor din turmă, „specialii” ofensivi care nu se infectează, nu au nevoie de spitale, de vaccinuri, de asistenţă medicală...  Lor le ajunge un stil de viaţă super-sănătos, ferit de tentaţii de orice fel. Nişte fericiţi deştepţi pe care lumea proastă şi invidioasă nu-i înţelege şi vrea să le restricţioneze drepturi şi libertăţi.

Mi-a plăcut cum ne vede un jurnalist tânăr, format în binecuvântatul spirit „obiectivist capitalist”, ăla care n-are complexe şi nu se teme de vorbe: „Suntem o naţie diluată de lăcomie, prostie, agresivitate”. Un argument de dată recentă: vaccinarea la chiuvetă. Dai banu’ unor ticăloşi de asistenţi sau medici, ăia aruncă vaccinul la chiuvetă şi tu devii fericitul-inconştient-iresponsabil- ieşit din turmă posesor al certificatului de vaccinat cu care poţi defila pe oriunde vrei în lumea asta mare.

Cam pe-acolo suntem, dar credem încă  în minuni. Cum ar fi creşterea economică deşteaptă, nu aia pe consum din acest moment, inteligenţa de pe urmă a guvernanţilor şi civismul empatic al unei populaţii agresive şi debusolate. Că-n rest le-avem pe toate.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.