OPINII 30 mai 2019

EDITORIAL. Mii de voturi pentru UDMR în Botoşani şi Teleorman. De unde?!

de Dumitru Manolăchescu | 1190 vizualizări

Din când în când m-apucă râsul gândindu-mă la sloganul de campanie al pesedeilor: „România merită mai mult”. La ce ghicitoare-or fi fost de-au nimerit-o atât de fix? Da, România merită mai mult şi are acum mai mult decât prostia, analfabetismul, ipocrizia deşănţată şi lăcomia fără limite a liderilor PSD-ALDE. Acum România are cu cine vota. Eliberarea de sub „jugul” PSD-ALDE este cea mai mare victorie a votului de duminică. Sigur, n-ajunge, jocurile, şantajul şi porcăriile se fac în continuare în Parlament şi Guvern, dar... mai cu frână, mai pe şest, sunt scoşi la interval oameni ceva mai curaţi. Mai e mult până departe, dar să ne păstrăm speranţa şi vigilenţa, abia am aflat că ronţăitul harnic al multor „şoricei” poate dărâma un „elefant”.

Bun, să trecem la subiect. De voturile UDMR este vorba în esenţă. Partidul lui Kelemen Hunor a luat, cum era de aşteptat, multe voturi în Secuime. Dar voturile astea n-ar fi fost de ajuns, nu s-ar fi împlinit 5% salvator dacă n-ar fi votat pentru Uniune şi „maghiari” nevorbitori de limbă maghiară din Botoşani, de pildă, sau din Teleorman. Sunt 18 cetăţeni români de etnie maghiară înregistraţi în judeţul Botoşani, de unde să apară o mie de voturi de-acolo?! La fel în Teleorman şi alte aşezări fără maghiari din România. Ce miracol s-o fi produs?

Unii acuză PSD şi PNL că ar fi făcut blat, adică ar fi dat ordin să voteze membrii lor pentru UDMR. Mă cam îndoiesc în ce-i priveşte pe liberali, nu cred că un naţionalist feroce precum Rareş Bogdan ar fi fost de acord cu „transferul” ăsta adulterin. PSD, la cât de orbiţi au fost de propagandiştii tâmpiţei care i-au ameţit cu cifre frumos aranjate, putea să cadă în capcana asta, la schimb cu cine ştie ce voturi în Parlament pentru când va fi nevoie... Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat ieri la Camera Deputaţilor, unde UDMR n-a votat pentru Turcan de la PNL la şefia Camerei, preferând un joc ieftin cu propriul candidat Kelemen Hunor; de tot râsul, ca de altfel toată măscăreala dintre ALDE şi PSD, partide care nu se vor reforma niciodată, care vor promova întotdeauna hoţia, şantajul, minciuna. Ăştia sunt, n-avem cum să-i schimbăm, le sar în ajutor vechi şi valoroase cadre de nădejde: Adrian Năstase şi Octav Cozmâncă. Daţi-mi o lămâie că mi se face greaţă!

Aşadar, cum altfel dacă nu printr-un blat murdar să fi ajuns UDMR la mii de voturi din judeţe unde nu calcă picior de maghiar?! Nu c-ar fi neapărat o problemă, au şi ei doi parlamentari la Bruxelles. Problema e alta, că parlamentarii ăştia au mai multă treabă cu Ungaria lui Orban decât cu România lui Dăncilă, Tăriceanu şi cine-o mai veni. Poate nu degeaba e convins primarul nostru, Antal Arpad, că voturile moldovenilor şi „sudiştilor” pentru UDMR sunt exact semnul de simpatie al acestor oameni pentru politicile premierului ungar Viktor Orban. Alea antimigraţie, ziduri, garduri de sârmă ghimpată etc. M-ar mira să le placă moldovenilor mult-călători prin lume asemenea politici. Iar despre teleormăneni, ce ştiu eu despre ei este că votează la ordinul şefului suprem, deci... Cât despre „seriozitatea politică a UDMR”, care i-ar fi atras pe constănţeni şi craioveni, eu zic, d-le Antal, că e mult mai bine să tăcem.

Altfel, felicitări USR-PLUS pentru locul trei în judeţ, după UDMR şi PNL. Le-au luat faţa pesediştilor până şi în Covasna, ceea ce nu-i rău deloc. Sunt sigur că PSD nu va învăţa nimic din greaua pierdere suferită, pentru că acest partid şi liderii lui nu ştiu să înveţe, sunt analfabeţi funcţional. Nu ştiu decât să promită şi să mintă electoratul. „PSD nu va mai sta în calea Justiţiei”, „Vom respecta voinţa electoratului în materie de Justiţie” etc. – vorbe fără acoperire, vorbe nesimţite auzite din gura unor Oprişani, Dăncile şi alţii ca ei. La cinci minute după ce le-au scos pe gură în faţa publicului au început şmecherelile pentru salvarea lui Tăriceanu de dreapta judecată a Justiţiei. „Daţi voi voturile ALDE pentru Ciolacu la şefia Camerei şi vă promit că n-o să vă lăsăm în ghearele Justiţiei când va veni ziua votului în Senat”. Cam pe-acolo trebuie să fi decurs tocmeala dintre Veorica şi Călin, două persoane fără busolă, înaintea votului din Camera Deputaţilor.Tăricene, cu cât îmbătrâneşti mai mult, cu atât mai greu va fi la mititica...

Dar mai e timp să ne bucurăm, să-i lăsăm o vreme în plata Domnului pe hoţi şi şantajişti, dar să fim atenţi la tot ce se-ntâmplă. La urma-urmei, tocmai ce s-a demonstrat că Puterea nu stă în nişte palate de gheaţă, ci în votul pus în urne de milioane de inimi şi minţi de români deştepţi. Vom avea şi în toamnă, şi anul viitor arma asta la noi.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.