OPINII 17 septembrie 2021

EDITORIAL. Mai bine mort decât vaccinat?!

de Dumitru Manolăchescu | 3304 vizualizări

Partidul AUR – care se numeşte aşa pentru că, teoretic, îşi doreşte unitatea românilor – se opune emiterii pe teritoriul României a certificatului verde digital care să permită unele avantaje celor vaccinaţi şi să impună restricţii de bun simţ celor care nu se vaccinează împotriva Covid 19. Parlamentarii AUR vor un proiect de lege care să aresteze sau măcar să amendeze rapid Guvernul care dă vreo hotărâre-Ordonanţă-etc. cu efecte asupra „drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor” – cum ar fi restricţionarea accesului nevaccinaţilor la evenimente publice de genul nunţi, botezuri, înmormântări, spectacole gen Untold, cu sute şi mii de oameni buluciţi şi excitaţi de droguri, băutură, muzică.

Ce aş putea eu să înţeleg urmărind reacţia publică a liderilor AUR Simion şi Târziu? E clar că oamenii ăştia trăiesc în altă realitate. Peste tot în lume se impun restricţii majore, mergând până la prezentarea certificatului verde la intrarea într-un restaurant, dar ei vor descătuşarea de orice restricţii. Abia inconştienţa asta cu meschin substrat politic mi se pare a fi „un atentat la viaţa românilor”. Iar atunci când un ministru dintr-un guvern al României va fi amendat sau încarcerat pentru că a impus certificatul verde vom putea cânta în gura mare un refren celebru din anii tulburi ai tinereţii noastre revoluţionare: „Mai bine mort decât comunist” se va transforma uşor în „Mai bine mort decât vaccinat!”.

Ei vor fără mască de protecţie, ei vor fără certificat verde, fără restricţii, ei promovează o devălmăşie şi-un haos generalizat pentru nişte voturi amărâte, dar ignoră că lipsa oricăror restricţii va duce măcar jumătate din populaţia ţării în spitale din cauza infectării cu Covid 19. Pentru că aici se va ajunge fără restricţii şi „discriminări”. Plus că nici nu vom mai putea ieşi din ţară, iar străinii nu vor mai putea intra fără carantină, pentru că vom fi cu roşu pe harta Covid 19. 

Se infectează din nou cu miile, mor din nou zeci-sute de români zilnic din cauza Covid, spitalele încep să se umple din nou la capacitate maximă, secţiile ATI sunt şi ele în criză, medicii luptă cum pot cu iresponsabilii şi inconştienţii care nu se vaccinează, preferând patul de spital şi masca de oxigen... În tot acest timp, politicieni din categoria numiţilor lideri de la un partid despre care nu ştim ce interese mai reprezintă fac scandal şi se opun oricăror măsuri restrictive care să reducă numărul de infecţii cu noul coronavirus, salvând astfel viaţa miilor de concetăţeni debusolaţi şi amăgiţi de propaganda antivaccin.

Mi-a plăcut, nemernicul de mine, intervenţia preşedintelui Joe Biden în contextul vaccinării obligatorii în SUA pentru toţi bugetarii şi companiile cu peste 100 de angajaţi: „Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dvs. de a vă vaccina ne-a costat pe toţi”. Ştiu, n-au treabă luptătorii noştri pentru libertăţi cetăţeneşti cu drepturile americanilor, dar orişicât... Ce-ar fi să avem câteva procese pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” cu nişte politicieni în boxa acuzaţilor?! Asta apropo de lentoarea infinită, ca să nu zic nepăsarea condamnabilă, a Justiţiei româneşti când vine vorba de apărarea drepturilor minorităţii vaccinate, evident supuse unei discriminări în materie de sănătate publică – va veni din nou vremea când un bolnav cronic nu va putea fi internat într-o secţie ATI pentru că toate vor fi pline până la refuz cu nevaccinaţii infectaţi cu noua tulpină Covid Delta.

La toţi ni-i greu, aşa este, şi vaccinaţilor, şi nevaccinaţilor atunci când statul şi instituţiile plătite din bani publici stau cu ochii pe procentele electorale în loc să taie răul din rădăcină. „Nu vom opri cu niciun preţ economia”, spune premierul Florin Cîţu, adăugând: „Vom analiza impunerea certificatului verde digital şi noi restricţii pentru cei care nu vor să se vaccineze”. Dar cât durează analiza asta, onorabile? Că vă ascundeţi după cireş de mai bine de-un an de frica reacţiilor tip AUR-Şoşoacă-mişcarea antivaccin. Că şi voi calculaţi exact în procente: cel puţin jumătate dintre românii posibil votanţi nu s-au vaccinat, nu putem să-i obligăm, s-o lăsăm să curgă aşa cum e, să nu-i deranjăm că se supără şi-i aleg pe ceilalţi!

E un dram de adevăr aici, precauţia guvernanţilor se justifică cumva, doar că preţul pe care îl vom plăti cu toţii în numele acestui fals adevăr va fi mult mai mare decât eventualele beneficii ale unei guvernări care până acum s-a arătat şchioapă rău. „Nu se merită”, cum ar zice Dorel din Fierbinţi.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ibolya Ilyés, 17 septembrie 2021
Propagandă comunistă. În 2021.Oare se plăteşte bine?

Aşa cevaaaaa :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.