OPINII 15 noiembrie 2021

EDITORIAL. Jos vaccinul! Trăiască medicamentul!

de Dumitru Manolăchescu | 5734 vizualizări

Greu de priceput, logic vorbind, de ce ar fi „medicamentele de urgenţă” anticovid acceptabile, iar vaccinul, nu. Dar cine să-i mai înţeleagă pe antivaccinişti? Resorturi nebănuite de ignoranţă, încăpăţânare şi rea-voinţă le dictează refuzul de a se vaccina. Resorturi alimentate masiv de politicieni fără cauză, de instalatori şi coafeze transformaţi peste noapte în medici specialişti. Plus: 20% dintre antivaccinişti refuză orice dialog doar pentru că au apucat să spună „nu vreau!”. Din câte ştiu, este şi deviza antivaxului cântător Bitman.

Dar instinctul de autoconservare lucrează, frica de boală şi moarte îi domină şi pe „curajoşii” care văd cipuri şi conspiraţii într-o înţepătură cu vaccinuri salvatoare de vieţi. Şi atunci AUR, marele partid antivax, antisistem, anti tot ce nu le aduce o creştere cât de mică a procentelor în sondaje, depune un proiect de lege la Parlament prin care cere „autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor necesare în tratarea Covid 19”.

Mai citiţi o dată, dar întrebarea care vine e tot aia: de ce ar fi bune medicamentele care tratează Covid 19 şi n-ar fi bun vaccinul? Ce face rău vaccinul şi face bine medicamentul?

Auzeam un primar amărât al unei comune amărâte: „Vaccinul ăsta este experimental, nu vrem să fim cobai”. Zicea omul ce-l învăţaseră antivaccinişti antisistem gen Şoşoacă-Budeanu-Bitman. Păi băi nene primarule care eşti tu primar, tehnologia ARN Mesager are zeci de ani vechime, iar la vaccinurile împotriva unor coronavirusuri se lucrează de multă vreme, de prin 2003, acum ele n-au fost decât adaptate Covidului 19 care ne-a lovit din China. Nu-ţi spune nimic faptul că s-au imunizat cu ele patru miliarde de oameni care sunt în regulă, se simt bine, n-au solzi pe corp şi n-au rămas infertili sau impotenţi?! Nu-ţi spune nimic faptul că dintre cei care mor din cauza Covid 19, peste 90% sunt nevaccinaţi?! Sigur nu-ţi spune, că dacă ţi-ar şopti ceva realitatea în care trăieşti n-ai mai vorbi prostii. 

Cu vaccinul, aşadar, ne-am lămurit. Nu-i bun, că-i experimental. Dar medicamentele... Ohoo, cu medicamentele e altceva, ăstea nu sunt făcute în grabă, la ele nu mai suntem cobai, ăstea-s sigure, cipurile şi solzii nu se transmit omului decât prin înţepătură; dacă-l iei pe gură, eventual cu un pahar de bere, e perfect orice medicament împotriva oricărei boli. De-aia ne îndopăm cu antibiotice ca să scăpăm de-o răceală, că aşa ne-a spus vecina...

Mă uit la auriştii de forţă, ăia de-şi bat gura pe la microfoane, şi nu-mi dau seama dacă în întunecimea gândului lor „anti” se strecoară şi ceva „pro” cu excepţia naţionalismelor ieftine şi, iată, apetenţei pentru medicamente „de ultimă oră” şi urgent achiziţionate. La grămadă, să fie pentru toată lumea. Îmi şi închipui ce isterie ar naşte livrarea medicamentelor anti Covid la cabinetele medicilor de familie, în farmacii, prin spitale... S-ar bate lumea, mai ales aia curajoasă, nevaccinată, să le cumpere, ar lua cu pumnul ca să scape de vaccin! Ce aiureală, ce prostie, câtă ignoranţă! De ce să crezi într-un medicament şi să nu crezi într-un vaccin?! Că tot „industria toxică” Pharma le face pe amândouă...

Medicamentele sunt binevenite, vaccinul e necesar. Doar că unele nu vor ajunge la românii care au acum mare nevoie de ele, în vreme ce vaccinul există deja şi ne poate salva. De ce să nu foloseşti ceea ce ai pe gratis şi să aştepţi, cu gura căscată, un medicament care va fi cândva, cum şi cât va fi?! 

O să vă întrebaţi, desigur, de ce-au făcut ei tam-tam-ul ăsta cu achiziţionarea de urgenţă a medicamentelor anti Covid19. Nu-i greu de răspuns: în ultima vreme tema Covid a trecut în plan secund, întâietate pe ecrane au guvernele fantomă ale lui Cîţu-Ciolacu-Iohannis, o grupare care conduce România spre dezastru. Trebuia să-şi găsească un loc în schemă şi AUR, un partid refuzat de la orice posibilă alianţă de guvernare, de oriunde ar veni ea. Nu puteau s-o lase doar pe conspiraţionista ex-AUR Şoşoacă să turuie tâmpenii despre morţii îngropaţi de vii cu acordul medicilor ucigaşi... Aşa că au luat în braţe „discriminarea” pe care o instaurează certificatul verde şi medicamentele miraculoase de urgenţă – mă mir că n-au vorbit pe şleau despre „miraculosul” Arbidol rusesc adus de Becali din Basarabia.

Doar că n-au nimerit-o, nu poţi să te agăţi de un medicament presupus salvator, nerecunoscut şi neaprobat de specialişti, şi să refuzi un vaccin care a demonstrat că salvează vieţi. Sau poţi, pentru că în viaţa noastră politică se poate orice, dar mai adaugi câteva kile de lipsă de credibilitate la tona pe care o ai deja.

Şi guvernul Austriei aşteaptă medicamente, aşa cum aşteaptă toată lumea, dar până atunci ce credeţi că vor face autorităţile austriece? Vă spun eu: vor introduce carantina pentru toţi cei nevaccinaţi! Iar în Letonia parlamentarii nevaccinaţi nu au voie să voteze! La ruşi e şi mai nasol: nu mai vând vodcă decât vaccinaţilor...

E clar: dictatură, discriminare, ticăloşie, nedreptăţi strigătoare la cer. Şoşocii vor spumega antivaccin şi vor înghiţi medicamente cu nemiluita. Noi să fim sănătoşi, că boala vine! 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.