OPINII 19 mai 2021

EDITORIAL. Imunizarea şi prostia. De turmă

de Dumitru Manolăchescu | 1188 vizualizări

Nu mai ai loc de lucruri bune, frumoase, dătătoare de speranţe pentru români; cum ar fi numirea d-nei fost premier Viorica Dăncilă consultant la Departamentul Energie Verde al BNR. Tot soiul de pesedişti fruntaşi îşi fac loc printre „purtătorii de imagine” şi „traficanţii de influenţă” din partea Băncii Naţionale în raporturile sale cu Uniunea Europeană – Ioan Mircea Paşcu este un alt „fost” plătit cu 10.000 de lei pe lună pentru talente de povestitor-şoptitor la UE. „D-na Dăncilă cunoaşte lume acolo, ne poate ajuta, are relaţii cu verzii”... Mamăăă, şi ce relaţii, şi ce „succesuri” o să avem noi în relaţia cu moneda europeană!

Deci nu mai ai loc să dezbaţi teme importante pentru soarta ţării, cum ar fi relaţiile interesa(n)te ale unor foşti politicieni cu BNR. Nu mai ai loc decât de experienţa Covid 19. Una tristă, tragică. O tragedie cu peste 30.000 de morţi în România, pe cale să devină o tragicomedie. Aici suntem noi specialişti, la noi nici măcar tragedia nu durează. Dar nici comedia nu ţine prea mult, vine râsu-plânsu general...

Apare din neant USR-PLUS în Senat cu un proiect de lege care să dea o zi liberă vaccinatului de Covid 19. Adică nu te mai duci la slujbă în ziua în care te vaccinezi. Îţi dă statul o zi liberă pentru că eşti bun cetăţean şi vrei binele comunităţii. Până şi senatorii PSD sunt de acord cu ideea. Cine se opune?! PNL. De ce? „Angajatorii nu-şi pot permite luxul de a pierde forţă de muncă utilă nici măcar în Pandemie”.

Măi să fie! Declari că faci totul ca să opreşti Pandemia, dar nu eşti în stare să dai o ziulică liberă vaccinatului?! Prostie mai mare nici c-am auzit! Stai şi cugeţi: bă, ce-o fi în capul ăstora? Moare privatul român, mor instituţiile statului dacă iau liber o zi nişte oameni care se vaccinează?

Ţi se iveşte şi răspunsul, dacă stai să cugeţi mai mult de 10 secunde: liberalii nu pot accepta o idee bună decât dacă e vopsită în galben, adică în culoarea fularului de la gâtul lui Orban. Asta cu vaccinarea era şi roşie, că o votaseră pesediştii, şi în nu-ştiu-ce-culori are steagul de luptă al USR-PLUS. Impardonabil: nu poţi tu, liberal pur-sânge-orban, să accepţi o colaborare cu adversarii politici nici măcar de dragul interesului naţional...

Prostia asta poate fi reparată la Camera Deputaţilor. Florin Cîţu şi liberalii se laudă cu succesul vaccinării în România. Sunt rezultate bune, dar e nevoie de o relansare a acţiunii mai ales în „rural”. O zi liberă e o idee pe care n-ai voie s-o respingi doar pentru că vine de la „aliatul-adversar”. Dacă peste câteva săptămâni Florin Cîţu nu va face măcar 5 milioane de vaccinaţi, nici nu vreau să mă gândesc ce poliţe vor plăti useriştii, pesediştii şi toţi ceilalţi care aşteaptă după colţ nişte paşi greşiţi.

De altfel, sunt transparente discursurile post-pandemice, indiferent de rezultate: guvernul n-a fost profesionist, a minţit, a furat, n-a fost transparent, epidemia n-a fost pandemie, morţii n-au fost număraţi corect, de fapt oamenii au murit din cu totul alte cauze... Plus, aşa ca bonus, o observaţie citită pe un comentariu la un articol care situa Suceava în topul nevaccinaţilor, top în care judeţul Covasna ocupă un deloc meritoriu loc 5, după vreo 4 judeţe din Moldova şi Giurgiu: „Şi nici n-o să mai moară nimeni în Suceava, vaccinaţii să se aştepte la ce e mai rău”.

E clar, încă nu ştim când vom atinge imunizarea de turmă, acele 60-70 de procente izbăvitoare în lupta cu Covid 19. Dar, cu siguranţă, putem spune de pe acum că am pierdut lupta cu prostia de turmă. Aia agresivă, incapabilă să cugete şi să tacă... Prostia care face din medicii-eroi nişte criminali de drept comun şi din vaccinaţi nişte previzibile victime ale cipurilor-spion. O prostie pe care şi-o pun la butonieră nu doar comentatori isterici pe la colţuri de Net, ci şi politicieni deloc inteligenţi ai României vaccinate.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.