OPINII 23 octombrie 2020

EDITORIAL. Împotriva Guvernului-Covid cu masca sub nas

de Dumitru Manolăchescu | 1573 vizualizări

Jens Spahn este ministrul german al Sănătăţii. Un om care va împlini anul viitor 40 de ani. Un ministru al cabinetului Merkel extrem de precaut şi atent cu noul coronavirus. Care a intrat ieri în autoizolare pentru că a fost testat pozitiv la Covid 19. Întregul guvern e în alertă, boala e foarte contagioasă. Cu siguranţă, au primit cu toţii bani de la Bill Gates ca să se dea infectaţi – este o abordare comună a propagandiştilor coronasceptici gen Dan Bittman, care mărturisesc televizat despre conspiraţii dâmboviţene cu poliţişti leneşi şi mondiale cu afaceri medicamentoase. Nu că n-ar exista afacerile astea, dar virusul trăieşte şi se lăţeşte printre noi nu din cauza industriei Pharma, ci din cauza unor debili mintali care poartă masca sub nas sau pe gât inclusiv în instituţii ale statului, la televiziuni ori în „ultime” şedinţe ale unor autorităţi locale care şi-au încheiat, recent, mandatul.

E un motiv să mi se ducă un gând bun la ministrul Sănătăţii de la noi, dl. Tătaru. Şi la alt oficial, responsabilul cu Urgenţele sanitare de orice fel, Raed Arafat. Şi la atâţia alţi medici implicaţi trup şi suflet în combaterea pandemiei cu preţul propriei lor sănătăţi. Oameni înjuraţi de coronasceptici şi conspiraţionişti cu oftica-n gât şi viruşi la creier. I-am tot văzut pe medicii din spitalele Covid şi m-am întrebat mereu: cum rezistă?! Din ce atomi trebuie să fii construit ca să nu cedezi fizic şi psihic, ori să nu ţi se-aplece când vezi atâta prostie, răutate şi manipulare în jurul tău? Când auzi înjurături, acuzaţii infantile, când te simţi stropit cu veninul „homo sapiens idiotus”, nu cu varianta 2019 a unui virus produs de lilieci şi maimuţe prin pieţele din China?

Covid 19 a devenit un produs politic. Masca sub nas e obligatorie la pesedişti şi susţinătorii lor coronasceptici. Idealul acestora sunt Buzatu de la Vaslui, Ciolacu de la Parlament, Firea-Pandele de la moaştele din Voluntari şi Bittman de la cântăreţii autopsieri ai Partidului. Nu contează câţi oameni mor, câţi se infectează în fiecare zi, nu contează câtă nefericire conţine Covidul, nu contează nici măcar că se duce de râpă economia ţării; important e ca ei să semene îndoială, neîncredere în autorităţi, în virus, în miniştrii unui Guvern minoritar  amărât care încearcă să-l priponească. De fapt, se încearcă amânarea alegerilor parlamentare pentru că, nu-i aşa, până atunci poate dă Domnul şi o-ncurcă de tot liberalii şi Iohannis şi nu se mai duce lumea la vot şi rămânem noi, pesediştii, la Putere acum şi-n vecii vecilor amin!

Planul e ticălos rău: ne facem că vrem alegeri, dar le amânăm cât putem şi instigăm între timp lumea împotriva guvernului care nu gestionează cum trebuie Pandemia. Mai facem câteva partide cu vechi membri PSD refuzaţi că n-au mai avut loc în echipa câştigătoare şi-uite-aşa aducem din nou stânga la Putere.

Ia să vedem cine unde se mai duce – de pesedişti e vorba: marcantele figuri Şerban Nicolae şi Cătălin Rădulescu-mitralieră s-au oploşit la Partidul Ecologist (cum o fi să te numeşti Ecologist şi să-i accepţi pe ăştia în partid?!), Liviu Pop şi Liviu Pleşoianu se mai gândesc un pic, dar tot pe-acolo îşi vor găsi un locşor, alţii vor emigra la Pro România... Nu va rămâne nimeni fără „coledzi”, cel mai bine a ieşit Florin Iordache, la Consiliul Legislativ, dar el a şi muncit mai mult la OUG 13, trebuia să i se recunoască meritele.

Între timp, adevărul dureros de fiecare zi la ora 13: 4902 infectaţi în ultimele 24 de ore, 98 de morţi şi 778 pacienţi la terapie intensivă. Covasna are 40 de nou infectaţi. Harghita intră în scenariul roşu.

Dar la şedinţa unui consiliu local din judeţul cu 40 de recent infectaţi, un consilier iresponsabil poartă masca sub nas. Pentru că aşa-i ordinul de la partid, aşa luptăm noi împotriva Guvernului!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.