OPINII 22 august 2018

EDITORIAL. Ilie Gâzea a fost gazat

de Dumitru Manolăchescu | 856 vizualizări
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook
Sursa foto - Diaspora Europeana, Facebook

Jandarmii români ar trebui să-şi tragă un gazoduct numai pentru ei, pentru propria lor folosinţă întru apărarea guvernului de popor. Apă pentru tunuri încă mai au, curent se mai găseşte, iar pulane pentru cefe late se fabrică. Gazele costă cel mai mult, cred că nici fosforul din grenadele aruncate în oameni de slugile lui Dragnea nu-i foarte ieftin. Dar, e bine să ştiţi, există şi aruncătoare de flăcări, cred că tot pe bază de gaz acţionează, sunt mult mai eficiente, întrebaţi-l pe ministrul Daea, el e specialist în metode Auschwitz. La porci, e drept, dar nu ne împiedicăm în amănunte... 

Doar  că între timp, adică în timp ce noi ne certăm pe gaze, grenade, fosfor şi jandarmi spălaţi pe creier, între timp a murit Ilie Gâzea. Un om amărât dintr-o aşezare amărâtă: Turnu Măgurele, dacă am înţeles bine. Omul ăsta a fost gazat cu pasiune de jandarmii-valeţi plătiţi de contribuabili. Sigur, Ilie avea şi alte afecţiuni, dar niciuna nu era de natură să-i pună viaţa în pericol. Aşa a vrut să fie soarta lui, un anonim perfect încadrat într-o moarte eroică: te duci la un protest cu inima şi faţa deschise şi ai norocul să te gazeze nişte jandarmi îndobitociţi cu măşti pe figură. Aşa rămân oamenii în istorie, cine-ar fi auzit altfel de Ilie Gâzea din Turnu Măgurele, sau de jandarmii spălaţi pe creier ai lui Cucoş?!

Dacă nu ştiaţi, Turnu Măgurele ăsta e un orăşel în judeţul Teleorman. Or fi ştiut jandarmii care l-au gazat pe Gâzea că protestatarul din Teleorman trebuie musai pedepsit exemplar, căci altfel nu instaurăm „normalitatea“ lui Dragnea-baron-de-Teleorman în România?! Dracu’ ştie, jandarmii jură că-s nevinovaţi... Iar Dragnea tocmai îşi însoară feciorul crescător de porci, n-are treabă cu procurorii zilele astea.

Nu mergem până acolo cu scenarita, lui Gâzea i-a fost probabil sortit să fie gazat, dacă te cheamă Gâzea nu poţi muri decât gazat sau de la o gâză, gen West-Nile. Preoţii degrabă lăudători, beneficiari de stipendii de la guvern, aşa ar zice, nu? Şi totuşi, de ce să moară un om gazat de nişte jandarmi ticăloşi la un protest paşnic împotriva guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov?! Cu ce-a greşit omul ăsta? A vrut altfel România decât o vrea PSDragnea. Adică a vrut o Românie întreagă la cap, normală şi europeană, lipsită de baroni locali hoţi şi de politicieni corupţi. Şi eu, şi mulţi dintre cei care ne citesc vor o altfel de Românie, una fără Dragnea şi tot neamul lui politic corupt. Trebuie să murim din cauza asta?! De ce?!

Pentru că vrea un tâmpit, sau un ticălos, sau un iresponsabil ministru, şef de partid, premier, şef de jandarmi sau ce-or mai fi ei?! Sau pentru că, pur şi simplu, dacă te cheamă Gâzea nu poţi muri decât gazat?! Sper ca moartea acestui om nevinovat să nu fie degeaba. Sper ca spălaţii pe creier care l-au omorât să răspundă în faţa legii. Nu a legii instaurate de Tudorel Toader, alt iresponsabil cusut cu aţă albă pe la coatele tocite în iliberalismul lui Tăriceanu, ci a legii întruchipate de femeia cu balanţa, legată la ochi. Tudorel ăsta nu mai ştie de ea, el pregăteşte pentru viitorul corupt al României alte femei, e gata să-şi bage lăudătoarele la şefia DNA. Să-i fie de bine, mai are puţin şi termină „muniţia“ majoritară, vom vedea ce se va alege de protejatele sale.

 Am citit cândva un roman, se chema „O moarte care nu spune nimic“. Cred că era poliţist romanul. Moartea lui Ilie Gâzea, din Turnu Măgurele, gazat de jandarmi în Piaţa Victoriei din Capitală, spune multe. Poate ne vom aminti de ea anul viitor, în 2020 şi în toţi anii care vor veni ca o pedeapsă binemeritată peste România. Sau poate vom înţelege că niciun guvern nu ar trebui să aibă drept de viaţă şi de moarte asupra celor din mila cărora se îmbuibă. Şi vom acţiona în consecinţă. Legal şi paşnic, cu gazele băgate în votul din urne.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.