OPINII 1 octombrie 2020

EDITORIAL. Iarna 2020: între pandemie, prostie şi ticăloşie

de Dumitru Manolăchescu | 1043 vizualizări

Două obiective clare are alianţa PSD-ALDE-Pro România: 1. Decredibilizarea procesului electoral şi, implicit, inducerea îndoielii cu privire la câştigătorii PNL-USR-PLUS din Capitală – fără nicio dovadă în sprijinul lor, doar ca s-o lungească, să găsească scuze pentru slaba lor prestaţie din campanie. Clasicul principiu „hoţii strigă hoţii”, liderii PSD nu sunt în stare să gândească în alţi termeni. Uitaţi-vă la Firea şi vedeţi toată mocirla morală în care se zbate acest partid. 2. Amânarea alegerilor parlamentare după ce slugile lor din CCR au hotărât că doar Parlamentul poate fixa data alegerilor. Altfel spus: vreme de 30 de ani am fost în derută, acum vin năimiţii de la Curte şi îndreaptă ei România pe drumul străjuit de oamenii lui Dragnea, Firea şi Ciolacu.

Ce vor face ei cu procesul electoral nu e deloc clar. Se agaţă aiurea de nişte vorbe pe care le repetă ca papagalii: s-a furat. Păi voi aţi furat, dacă nu descopereau cei de la PNL şi USR neconcordanţe şi transporturi suspecte de procese verbale pe scările unei instituţii în care nu aveau ce căuta, nu aţi fi reclamat nimic. Ce urmăresc, însă, e clar: seamănă îndoiala în viitorii primari şi, în general, în alegeri. Îi înrăiesc pe fanii cumpăraţi cu promisiuni mincinoase, sapă tranşee adânci între categorii sociale, de vârstă sau profesionale. Este o crimă cu premeditare.

Dacă s-a furat, s-a furat în defavoarea USR-PLUS, nu în dauna PSD. N-au niciun motiv să strige „hoţii”, pentru că nu ei sunt victimele. Dar contează zgomotul de fond, cât mai mare, cât mai profund, poate-poate mai intră ceva în urechile românilor. Pentru că nu doar de bucureşteni e vorba aici, ei se adresează electoratului fidel din întreaga ţară – o ţară pe care nu şi-o mai pot pune la butonieră, ca trofeu, pierzând masiv în ultimii trei-patru ani până şi în judeţele tradiţional pesediste.

Ce vor cu amânarea alegerilor e, însă, foarte clar: discreditarea PNL, pe fondul unei ierni pandemice, al unor legi populiste care distrug finanţele României, al imposibilităţii Guvernului Orban de a reacţiona în Parlament, unde liberalii şi useriştii nu au o majoritate. Urâtă această pornire distructivă a PSD, antinaţională de-a dreptul. Aici nu mai e vorba de luptă politică, aici se pune problema distrugerii ţării. Dar asta e o chestiune minoră pentru liderii PSD. Dacă studiaţi feţele acestor oameni vedeţi că nu le pasă decât de ei şi de partidul lor. Suferă, plânge, moare România? Nu-i bai, important e să trăiască şi să înflorească PSD! Vorbele astea  par extrase dintr-un manual de campanie produs de echipa Dragnea-Ciolacu-Firea.

Nu ştiu ce putem face, nu-mi dau seama cum vom trece iarna cu două epidemii pe cap, cu o lege a pensiilor care, dacă se va aplica va duce România în „lumea a treia”, aia în care nu o mai crede nimeni, n-o mai vrea nimeni şi n-o mai împrumută nimeni. Ce fac acum PSD şi aliaţii este, clar, o acţiune antinaţională. Care, până să fie amendată la nişte viitoare alegeri parlamentare, poate îngropa definitiv ţara şi oamenii ei.

  Nu ştiu să piardă şi ne arată asta în fiecare clipă. Nu-şi dau seama că vremea „stăpânilor”, a „baronilor”, a promisiunilor cu toptanul s-a dus. Uite că oamenii n-au pus botul nici la mărirea iluzorie a pensiilor, nici la dublarea alocaţiilor, nici la indemnizaţii halucinante pentru nişte categorii profesionale. Românii văd minciuna, văd impostura, văd amatorismul partidelor majoritare în Parlament. Şi le vor ţine minte, oricând va fi vorba de a vota la Parlamentare.

Se anunţă că avem peste 2000 de infectări în ultimele 24 de oare. Nu mai sunt locuri în spitalele Covid, e aproape plin şi la terapie intensivă. Marcel Ciolacu îşi face teste, s-a întâlnit cu nişte „pozitivi” înainte de vot. Mai interesează pe cineva Covid 19? Primarul Antal Arpad e confirmat pozitiv, s-a infectat după ziua votului. Lumea îl înjură pentru că a primit bani ca să se declare infectat. Bă, sunteţi proşti?! Tâmpiţii ăştia îmi vor termina rezerva de înjurături pe ziua de azi, destul de plină de-alde Firea, Ciolacu şi alţii care mă provoacă.   

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.