OPINII 1 noiembrie 2017

EDITORIAL. Greaţa de ticăloşi şi proşti

de Dumitru Manolăchescu | 840 vizualizări

Revine din ce în ce mai des în anii de după Revoluţie senzaţia de greaţă faţă de cei care ne conduc. Cu mici, teribil de mici excepţii, toţi au fost în egală măsură ticăloşi şi proşti. Căci mi-e greu să calific altfel elucubraţiile acestor conducători ai noştri în diverse perioade post-decembriste. Dan Şova, senator şi ministru PSD, a fost trimis în America să vadă Muzeul Holocaustului, pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu evreii în al doilea război mondial. A fost acolo, dar n-aş crede că asta l-a ajutat prea mult, când n-ai cu ce, n-ai... Iar el este doar un palid exemplu de om mic, care se bagă-n seamă pentru că s-a trezit mare în politică.

Am auzit apoi tot soiul de prostii „istorice” din gurile flămânde de declaraţii deştepte ale proştilor din politică. Mulţi, prea mulţi pentru o Românie care „se pretandă”... Nu le zic aici pe toate, că nu-mi ajung 10 editoriale. Şi vă plictisesc. Recent, am auzit şi-am văzut două-trei asemenea manifestări elucubrante mistificând realitatea. Un CP Tăriceanu gol de sens se crede „regele” democraţiei parlamentare şi „împăratul” statului de drept; fără el, fără Dragnea şi aleşii lor România democrată se duce de râpă, noi, cei care n-am votat PSD-ALDE la ultimele alegeri, suntem nişte idioţi plătiţi de instituţiile de forţă din „statul paralel” ca să distrugem democraţia pe care urmaşii lui Ion Iliescu au construit-o cu sacrificii în România ultimilor 27 de ani. Ca să înţelegi manipularea asta înfiorătoare trebuie să stai în cap, ceea ce nu e întotdeauna comod. Cum altfel să digeri adevărul simplu că Iordache, ăla care a scos românii în stradă în februarie, e şeful unei comisii speciale care se ocupă de „democratizarea” legilor Justiţiei?! Dispreţ total, minciună şi manipulare. Pe oamenii ăştia nu-i mai sperie nimeni şi nimic, nici măcar furia poporului nu-i mai linişteşte. S-au blindat cu o nouă lozincă: voinţa poporului e singura care contează, iar ea s-a exprimat la vot. Lăsaţi-ne, deci, să guvernăm şi respectaţi rezultatul alegerilor!

Altă mistificare de care mi-e greaţă, pe care doar o amintesc, pentru că am mai scris despre subiect: copiii noştri pleacă din ţară pentru că „binomul” SRI-DNA îi asupreşte, le ascultă telefoanele, îi sperie, nu-i lasă să dezvolte afaceri nevinovate. Vă daţi seama unde au ajuns?!

Ieri-alaltăieri a ieşit la rampă alt actor al pesedeilor, „înţeleptul neamului” Şerban Nicolae. L-au aruncat o vreme ca pe-o măsea stricată, dar partidul are nevoie de toţi oamenii şi l-au reactivat, l-au scos din latrină, l-au spălat, l-au parfumat, l-au reinventat. Băiatul ăsta antipatic crede atât de mult în profeţiile de stânga ale înaintaşului Iliescu, cel şcolit la Moscova, încât refuză adevărul istoric şi-i jigneşte pe cei care au murit luptând împotriva comunismului spunând: „Partizanii anticomunişti au slăbit capacitatea de apărare a României”, şi-un bonus: „Stalin şi Churchill sunt în egală măsură doi criminali”. Prostia asta nu-i doar prostie, e o ticăloşie în toată regula. Pentru că mistifică realitatea, îi transformă pe opresori în victime şi viceversa. Este exact ce face ditamai şeful Senatului, Tăriceanu, când afirmă senin şi senil: „Vom face uz de toate mijloacele constituţionale pentru ca România să redevină un stat de drept”. Să traduc pentru cei care nu pricep limba în care vorbeşte Tăriceanu, în numele lui Dragnea: „Aţi deturnat statul de drept prin protestele de la începutul acestui an, v-aţi impus preşedintele prin votul diasporei acum doi ani, ajunge, e timpul să revenim la singura formă de guvernământ pe care o cunoaşte România post-decembristă: PSD”. Adică Partidul Unic. Toate astea în vreme ce se pregătea să meargă la cheful de ziua şefului Dragnea, exact în ziua în care amărâţii care au supravieţuit focului de la Colectiv se adunau să comemoreze cu lumânări şi chitare doi ani de la tragedie. „Asta-i viaţa”, zicea cu neasemuit cinism aşa-zisul Ciordache-altă întrebare.

De-aia mi se face greaţă de proştii, ticăloşii, nesimţiţii şi nemernicii care au invadat spaţiul politic la vârf din 1990 încoace. Spaţiu pe care oamenii deştepţi, cumsecade şi instruiţi n-au putut, n-au vrut, n-au reuşit să-l ocupe în toţi aceşti ani. Dar nu-i încă prea târziu, iar greaţa poate trece cu puţină lămâie şi multă determinare.

Sursa foto - psd.ro

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.