OPINII 12 august 2022

EDITORIAL. Georgică se însoară, e nuntă la Măciuca

de Dumitru Manolăchescu | 1231 vizualizări
Sursa foto - Facebook @partidulAUR
Sursa foto - Facebook @partidulAUR

De George Simion e vorba. Şi de nunta lui „cu poporul român” reprezentat de o femeie, nu de un bărbat – după cum ne anunţă, mândru nevoie mare, şeful partidului AUR.

De ce se bagă presa în nunta omului? Păi pentru că presa este atrasă de orice eveniment public cu oameni publici. Nu scapi de paparazzi şi de microfoane nici măcar la înmormântări dacă-i vorba de personaje din politică, artă, presă, administraţie etc. De nunţi nici nu mai vorbesc, sunt o atracţie irezistibilă pentru „fripturiştii” din presă.

Comentatorii s-au dat peste cap şi-au găsit cireaşa de pe tortul mirelui: asemănări izbitoare ale nunţii lui George Simion cu nunta liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu. Locul nunţii (un sat, Oveselu în cazul Simion, aparţinător comunei Măciuca din Vâlcea, un sat din Vrancea în cazul Codreanu), o groază de participanţi neinvitaţi, că de-aia e nuntă cu poporul (11.000 la Simion, între 80 şi 100.000 de poporeni la Codreanu), imagistica perfect copiată de Simion (obligatoriu cămăşi populare tradiţionale), ca şi transportul asigurat pentru toţi nuntaşii (aici epoca şi-a spus cuvântul, Zelea Codreanu pusese la dispoziţia nuntaşilor căruţe, vreo 2.300 de bucăţi, Simion bagă autobuze, se vede diferenţa de 97 de ani între evenimente...).

Dar cea mai tare ştire o face tot Gigi Becali: îl va cadorisi pe Simion cu două tone de brânză de oaie, ca să aibă în meniu, pe lângă sarmale şi grătare, şi mămăligă cu brânză! Că bani nu se dau, nici în plic, nici altfel către miri. Adică se dau, dar în contul unei fundaţii, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, născută prin anii 2000 şi abonată la bani publici, dar cu ţintă precisă: promovarea unor personaje precum George Simion, Dana Budeanu, Cristian Terheş, antivaccinism (femeile care se vaccinează sunt de fapt sterilizate), antiglobalism etc. Desigur, FNRP va construi din banii de la nunta lui Georgică un spital pentru oamenii săraci. 

„Nunta anului” va fi un exerciţiu politic de promovare a partidului AUR. De scoatere a acestui partid extremist din anonimatul în care a intrat după derapajele pro-Rusia-Putin-Orbán ale liderului Simion. Sondajele îl aşază acum la 10-11%. Infernal de puţin pentru un partid naţionalist cu clare simpatii legionare. Specialiştii apreciază că nunta ar putea să-i mai aducă vreo două procente. Cam puţin, zic eu, la atâta efort propagandistic.

Pentru că va fi un dezmăţ televizoristic. Îi veţi vedea pe Simion şi pe nuntaşi, celebri sau nu, politicieni sau simpli fani, la posturile lor, aşteptând un semn al bunăvoinţei Măriei Sale, îi veţi urmări pe aurişti filmând cu telefonul, pe Becali cu tonele lui de brânză, pe „jurnaliştii” de la România TV şi Antena 3 închinând osanale celui mai iubit însurăţel cu poporul...

De ce ne interesează pe noi subiectul ăsta? Să zicem că peste 2 ani mirele de pe 27 august de la Oveselu va candida la jilţul de la Cotroceni. Oleacă mai sus, cum ar veni. Atunci vom fi obligaţi să ne amintim cam tot ce-am trăit împreună cu „catindatul” George Simion: violenţe verbale şi fizice împotriva adversarilor politici, antivaccinism, proputinism, grobianism... Şi-o nuntă de povestit la gura sobei, când veţi fi bătrâni. Nunta va fi un episod, unul din puţinele, care-l va umaniza pe Simion, îi va da un aer de normalitate fizică şi culturală. Şi-apoi, de ce să nu anticipăm o distracţie naţională cu personaje de basm popular gen George Simion şi Gigi Becali?! Nu vezi în fiecare zi aşa ceva...

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.