OPINII 2 noiembrie 2021

EDITORIAL. „Feţi Frumoşii” din lacrima Covid

de Dumitru Manolăchescu | 952 vizualizări

Un ziar german ne numeşte, fără jenă, „idioţii Europei”. Ziarul se referă nu doar la rezistenţa masivă, de nimic motivată, în faţa vaccinurilor anti-Covid, ci şi la criza politică bonus. Noi, bulgarii, ucrainenii – facem parte dintr-o selectă adunare de „idioţi” majoritar ortodocşi. „Frontul ortodox antivaccin” este altă etichetă lipită estului european, incluzând şi Rusia, predominant analfabet şi bigot.

Nu ne place? Păi cum să ne placă?! Noi, cei mai viteji şi drepţi şi cinstiţi şi harnici dintre traci să ajungem ciuca bătăii de joc a capitaliştilor occidentali putrefacţi?! Război, tată, nu se poate să mai răbdăm mojicia şi nesimţirea Occidentului!

Şi totuşi, acelaşi Occident putred şi arogant ne trimite medici, specialişti, echipamente şi medicamente care ne ajută să facem faţă adevăratului război: cel cu Covid 19.

Cei care se opun vaccinului, cei care nu recunosc autoritatea medicală şi ştiinţifică, politicienii şi fanii lor, care produc sau susţin catastrofa politică numită guvern interimar, guvern minoritar sau alegeri anticipate, da, aceştia ne-au adus în situaţia de a fi catalogaţi de vecinii mai mult sau mai puţin apropiaţi drept „idioţii Europei”. Aceşti oameni ne-au adus în situaţia de a îngropa sute de oameni în fiecare zi, de a umple spitalele cu covizi nevaccinaţi, de a opri accesul la sistemul de sănătate al românilor cu boli cronice, cu alte suferinţe decât Covid 19.

Aşa încât nu mă revoltă deloc felul în care suntem arătaţi cu degetul de Media din Europa civilizată. „Frontul ortodox antivaccin” este de neclintit, preoţi cu funcţii înalte continuă să sfideze ştiinţa, medicina, bunul simţ comun, minima inteligenţă. Lor nu li se-ntâmplă nimic, nu-i dă nimeni afară din amvon, de la predică, iar Dumnezeu are grijă şi-i păzeşte de covidul cel rău... Mă rog, nu chiar pe toţi, dar ce mai contează câteva zeci de preoţi morţi pe lângă zecile de mii de „civili” omorâţi pe nepusă masă de „virusul inexistent”?!

Ne-am pierdut credibilitatea şi suntem pe cale să pierdem şi ultima fărâmă de respect din partea europenilor. Am devenit „studiu de caz”, lecţia despre cum NU trebuie să acţionezi în Pandemie, care se va preda în facultăţile europene, va avea un argument solid: „România a pierdut războiul cu Covid 19 din cel puţin trei motive: lipsa personalului medical, influenţa nefastă a Bisericii şi o clasă politică total depăşită de situaţie”.

Dar  nimic din toate astea nu clinteşte siguranţa de sine a fostului, prezentului şi, cine ştie, viitorului premier Florin Cîţu. El ne spune, ritos, că România este tigrul Europei, e ţara căreia îi creşte într-un an cât altora în cinci. De PIB e vorba, desigur. Semn de bunăstare, fericire şi prosperitate. Priviţi jur-împrejurul dvs. şi vedeţi câtă bunăstare şi prosperitate vă înconjoară! Nu mai puteţi ieşi din case de-atâta fericire... Ce unguri, ce polonezi, ce slovaci?! Suntem deja peste Ungaria cu PIB-ul, îi aşteptăm la cotitură pe polonezi, urmează slovacii. Dar numai dacă nu ne schimbăm direcţia, numai dacă-l păstrăm la Palatul Victoria pe Cîţu. Doar el ştie cum, când, cu cine şi cu ce. Megalomanie? Mai degrabă nebunie, pierderea completă a „uzului raţiunii”.

Dar să nu fim răi şi să judecăm drept: s-ar putea să aibă dreptate „eu sunt Florin”. S-ar putea ca el să fie Făt Frumosul din poveste, cel care creşte într-un an cât alţii în 10. Doar că acest narcisist periculos va rămâne în istoria României drept „Făt Frumos din lacrimă”. Din lacrima Covid.

Şi nu va fi singur, pentru că românii au întotdeauna două perechi. Perechea lui Cîţu în megalomanie şi nesimţire este chiar preşedintele Iohannis. Care la şase ani de la Colectiv nu se duce să pună cu mânuţa lui o coroană de flori la locul faptei, trimite un aghiotant, el preferând o partidă de golf la Pianu de Jos – uite că avem un Pian la fiecare nivel, semn clar de bunăstare. Aferim, baroane, ne-ai umplut de respect, în curând admiraţia „gloatei” nedemne de augusta ta prezenţă va crea probleme de trafic aerian pe ruta Cotroceni-Sibiu.

Aşa aş traduce eu „idioţii Europei”. Fără falsă mândrie naţională, fără cărămizi în piept, fără amintiri istorice irelevante în acest moment. Suntem aşa cum suntem şi n-am argumente să combat „propaganda ticăloasă a Occidentului pervers”. Până şi eu m-am săturat de noi, de prostia şi trufia noastră, abia mai înţeleg cum ne suportă alţii.

Sursa foto: Pexels

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.