OPINII 28 septembrie 2021

EDITORIAL. „Eu sunt Florin...” şi nu ştiu pe ce lume trăiesc

de Dumitru Manolăchescu | 1033 vizualizări

Două subiecte pentru revenirea din mahmureala naţională în urma unui congres al PNL în care cei care au câştigat nu ştiu ce au câştigat, iar cei care pierd suntem noi toţi:

1. „Eu sunt Florin... şi nu ştiu pe ce lume trăiesc”, cam aşa ar fi sunat o mărturisire autocritică sinceră a premierului huiduit de haidamacii adversarului Orban la şefia PNL. O parafrază a celebrei prezentări pe care o fac alcoolicii anonimi la întâlnirile motivaţionale. Tu eşti Florin, Cîţule, şi n-ai nicio soluţie pentru România după câştigarea alegerilor interne din PNL. Nici tu, nici Klaus, adevăratul şef liberal. N-aveţi cu cine face o majoritate decât dacă, printr-o minune, preşedinţia USR-PLUS va fi câştigată de Cristian Ghinea, ministrul investiţiilor europene, pe care l-ai racolat în „echipa” care a pregătit sacul plin de bani de la UE pentru PNRR – programul ăla care atrage 50 de miliarde de euro cu destinaţie exactă, nu pe bărbi şi jurăminte false. Dar Ghinea nu candidează şi nu va câştiga nicio preşedinţie, aşa încât vei fi refuzat ca premier şi de Barna, şi de Cioloş.

Ce vei face atunci?! N-ai niciun plan B care să-i excludă pe pesedişti, aşa că te vei face preş în faţa lui Ciolacu şi vei înghiţi ditamai broasca râioasă, mare cât să cuprindă voturile de care ai nevoie la orice lege vei propune, ca să nu mai vorbim de vreo moţiune de cenzură. Nu ştiu ce mă face să cred că PSD nu te va ajuta deloc. Şi-atunci care-ar fi victoria pentru care te-ai bucurat aproape indecent la alegerile de sâmbătă?! Încă o dovadă că nu ştii pe ce lume trăieşti, Florine. E drept, nici Orban-preşedinte nu era o rezolvare, dar despre asta am mai vorbit şi ne-am lămurit că n-aţi avut decât soluţii proaste.

2. Nu avem a ne lupta doar cu politicieni abulici visători inconştienţi, trebuie să înfruntăm şi un nou val de Covid 19. Suntem la limita de sus a presiunii pe spitale, pe întregul sistem medical românesc. Nu înţelege nimeni de ce nu se iau măsuri eficiente în privinţa nevaccinaţilor, măsuri care să le restricţioneze  acestora, logic şi legal, dreptul de a infecta o societate întreagă. Pentru că de asta este vorba, dragilor, n-are nimeni nimic cu nevaccinaţii, nu-i urăşte nimeni (sigur nu-i urăsc eu), dar foarte curând, mai exact în această iarnă, bolnavii neCovid nu vor mai avea paturi în secţiile ATI pentru că ele sunt sau vor fi ocupate în totalitate de nevaccinaţii care n-au deasupra lor decât pe Dumnezeu... Cronicii ăştia, amărâţii ăştia ce vină au?!

Mai mult decât atât, faptul că doar 35% din populaţie s-a vaccinat contra Covid 19 păstrează virusul şi tulpinile lui printre noi, gata oricând s-o ia de la capăt cu şi mai mare forţă. Altfel spus, nevaccinaţii refuză semenilor lor vaccinaţi dreptul de a trăi într-o oarecare normalitate. Nu ne place masca, nu ne plac restricţiile, de orice fel ar fi ele, dar trebuie să fim conştienţi că ele nu vor dispărea decât atunci când măcar 60% din populaţie va fi vacccinată. Şi asta nu peste un an-doi, ci cât mai rapid, pentru că timpul nu este de partea noastră – cu cât o lungim mai mult, cu atât vom fi mai fragili în faţa noilor tulpini care se vor dezvolta în rândul populaţiei nevaccinate. Un soi de cerc vicios din care va fi extrem de greu să ne extragem teferi şi cu mintea întreagă.

Politica şi sănătatea – astea sunt temele care îi preocupă major pe români. Trăim de azi pe mâine, uitând să punem deoparte nişte sentimente pentru ceea ce va fi poimâine; viitorul nu are, încă, chip, voce, culoare, miros... E ca o ploaie de stele care îţi lasă ochii nedumeriţi agăţaţi de un cer pe care nu-l poţi atinge nici cu gândul. Asta e lumea românească, Florine, şi-al dracului să fiu dacă îmi pot da seama de ce v-aţi bucurat atâta după Congres, tu şi „echipa ta” câştigătoare!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.