OPINII 6 august 2018

EDITORIAL. Doar curvele, cerşetorii, hoţii şi bugetarii gen Premaimuţoiu

de Dumitru Manolăchescu | 738 vizualizări
Sursa foto - psd.ro
Sursa foto - psd.ro

Fie-mi iertată alăturarea din titlu, dar am fost obligat s-o fac de un nesimţit care ocupă un post bine plătit de statul român, adică de noi toţi; iar nesimţitul ăsta spune că protestul Diasporei din 10 august va goli Europa de hoţi, cerşetori şi curve.

Dac-ar fi să mă cobor la nivelul lui de pitecantrop bugetar, aş zice că luna august va goli toate instituţiile statului de curve, hoţi şi cerşetori. Ar fi frumos aşa, meştere inspector în construcţiile Vrancei?! N-ar fi, nu-i aşa? Atunci tu cum de-ţi arogi dreptul de a-i face curve, hoţi şi cerşetori pe românii care muncesc în străinătate, maimuţoiule bugetar?!

Mai ales dac-aş fi diasporean, mie mi-ar fi de-ajuns un asemenea picior în dos ca să vin în faţa Guvernului şi să protestez. Dacă n-aş avea alte imbolduri, să zicem mai înălţătoare, aşa cum şi-ar dori Mircea Cărtărescu, mie mi-ar fi suficientă înjurătura asta a maimuţoiului pus şef de PSD peste construcţiile judeţului Vrancea.

A mai fost unul de la partidul lui Iliescu care i-a făcut curve şi hoţi pe diasporeni, îl cheamă Ioan Rus şi face pe dizidentul acum, dar atunci când a comis-o şi-a dat demisia din Guvern, cred că era ministru al Transporturilor. Ca să vedeţi cum se repetă istoria la pesediştii ăştia din tată-n fiu, din Iliescu-n Năstase, din Ponta-n Dragnea, cu trecere pe la Tudose, Grindeanu, Dăncilă şi alţii ca ei, plus fanii disperaţi din flora-fauna acestui partid, ăia de înjură Opoziţia şi Diaspora pe bloguri personale sau alte reţele de socializare – s-au şmecherit între timp, Iliescu şi Năstase n-aveau de-astea la vremea lor...

Prin urmare, dacă diasporenii care aduc în ţară bani ca să-şi ia lefurile minunaţii, încântătorii, deştepţii şi harnicii bugetari (aici mă refer doar la cei făcuţi după chipul şi asemănarea Prescorniţoiului de Vrancea) sunt hoţi, curve şi cerşetori, adică oameni de care nicio societate aşezată n-are nevoie, atunci daţi-mi voie să am motive să cred că bugetarii cărora Dăncilă le dă o vacanţă de-o săptămână la mijloc de august pentru că n-au ce face, n-au ce lucra, sunt şi ei nişte oameni de care statul n-are nevoie... Sunt prea dur, sau o iau prea pe ocolite?!

N-am nimic cu bugetarii, am fost şi eu unul dintre ei destui ani. Nu-s ei de vină pentru tâmpeniile unui premier analfabet funcţional. Dar nu poţi să-i disociezi de comportamentul abuziv, discreţionar şi discriminatoriu al unor lefegii tâmpiţi ai statului faţă de oamenii care muncesc la privat. Pentru unii mumă, pentru ceilalţi ciumă. Nu-i în regulă, mai ales când eşti perfect conştient că totul se face doar pentru a mai lua nişte voturi de la cei pe care Puterea îi bănuieşte slabi de minte şi interesaţi doar de avantajele salariale. Care avantaje, fie vorba între noi, se dovedesc de multe ori a fi nişte păcăleli penibile; ca să te poţi da mare că ai crescut veniturile unora care scriu tâmpenii pe Internet, obligi categorii întregi de bugetari să se prostitueze „ciugulind“ câteva mii de lei pe lună din mila Guvernului pentru, de pildă, „lucrul periculos pe calculator“... Vai de capul ei „salarizare unitară“, s-a ales praful de „gândirea creatoare“ a Olguţei Vasilescu, că te şi-ntrebi cu ce mai gândeşte d-na ministru?! Cât de jenant trebuie să fie pentru mulţi bugetari cu bun simţ, care gândesc şi simt altfel decât le impune cuplul Dăncilă-Dragnea s-o facă, să se simtă cumpăraţi, ca la piaţă, de un Guvern iresponsabil!

În ce termeni eleganţi, de om bine crescut, să-ţi explici prestaţia grobiană a unor ipochimeni care iau de la buget lefuri consistente doar ca să-i înjure pe cei care, muncind din greu în străinătate şi trimiţând bani rudelor acasă, îngraşă PIB-ul României, să aibă Dăncilă-Dragnea cu ce se lăuda?! E un non-sens şi uite că nimeni, niciun cap încoronat de prostie fudulă nu se delimitează de măscăriciul urlător de la Construcţiile Vrancei. E de competenţa Consiliului pentru combaterea discriminării, dar dl. Asztalos n-are treabă cu ieşirile în decor ale oamenilor Puterii, instituţia asta e „trasată“ politic şi etnic pe coordonate clare: protejarea partidelor care i-au trimis acolo.

Dar e bine, încet-încet ne dumirim cât îi respectă guvernanţii şi majoritatea parlamentară pe românii care muncesc în ţară şi pe-afară pentru  ca unor nesimţiţi precum şeful de la Inspectoratul în Construcţii Vrancea să le fie bine, să le crească fălcile şi burţile, să nu mai ştie pe câte străzi li se întind conacele. Aflăm, încet-încet, ce înseamnă şi cum se traduce „omenia“ şi „buna guvernare“ din programul de guvernare anunţat de şeful coaliţiei PSD-ALDE.

De fapt, e mereu ceva de învăţat, aici avea dreptate Liviu Dragnea, niciodată nu ştii ce năzbâtii mai inventează marii noştri finanţişti, economişti, academicieni, lingvişti din Guvernul şi Parlamentul României...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.