OPINII 21 ianuarie 2019

EDITORIAL. Despre nebuni şi proşti în cea mai depresivă zi a anului

de Covasna Media | 853 vizualizări

Astăzi, chiar astăzi, este „cea mai depresivă zi a anului”. Aşa au hotărât nişte oameni sănătoşi la cap, care se ocupă de problemele „norocoşilor” care, până să trăiască liberi în lumea lor, au parte de câţiva ani cumpliţi de depresie. Au fost luate în calcul multe elemente pentru stabilirea acestei zile de sfârşit de ianuarie drept cea mai depresivă: cura de slăbire de care încerci să te ţii după excesele de Crăciun, Revelion, Sf. Vasile, Sf. Ion şi alte sărbători binecuvântate, greţuri şi ameţeli de la fierea obosită de aceleaşi excese, cozile provocate de voluntarii cu vechime şi timp liber la administraţiile fiscale pentru plata impozitelor, impozitele în sine, mereu în schimbare, mereu mai mari, violatorii şi ucigaşii eliberaţi din închisori de guvern, creşterile de preţuri la gaze şi electricitate, ştirile catastrofale de la televiziunile care trăiesc cu sadică plăcere de pe urma fricii şi depresiei generalizate... Şi multe altele, cu aplicaţie punctuală pe fiecare „beneficiar” în parte.

Nu încercaţi să ieşiţi din cercul ăsta depresiv, e inutil, tot ce putem face e să ne obişnuim cu depresiile, să le suportăm şi, eventual, să le controlăm. Eu, de pildă, ca unul mereu supus atacului depresiv din interior şi exterior, încerc să găsesc o salvare la sceptici; o filozofie de viaţă care te poate salva de la depresie şi nebunie, pentru că n-ai nicio speranţă, vezi deja totul în culori sumbre, nu te mai poate surprinde nimic. Lucrezi, cum ar zice Ciordache, cu armele clientului.

Şi-atunci, să fim sceptici şi să nu ne facem iluzii prea mari la început de an. Nici nu prea s-ar putea, nu ne lasă realitatea cotidiană. Uite, ieri am aflat că în ţărişoara noastră, la fiecare 100 de românaşi sănătoşi la cap cel puţin 3 sunt nebuni. Adică nebuni cu acte, nu vă gândiţi la nebunii care ne ceartă de pe la Casa Poporului, Palatul Victoria, ministere şi alte instituţii construite democratic pentru liniştea lor. Nebuni de-ăia de dus la Socola. Aflu, aşadar, că sunt vreo 600.000 în România. O creştere masivă în ultimii ani. Normal, uitaţi-vă la proştii şi analfabeţii care ne conduc şi veţi înţelege de ce înnebunim aşa de mulţi.   

O soluţie pentru depresivii exagerat de depresivi ar fi să nu-i ia în serios pe-ăia care vor să facă din ţara asta un tărâm al nebunilor liberi. Priviţi, dragilor, partea bună a lucrurilor, partea plină a paharului. Ţi-au luat veterinarii porcul sănătos din bătătură de frica pestei? Nicio problemă, cândva vei primi despăgubiri, plus că poţi începe un program de detoxifiere. Nu-ţi mai ajung banii pentru asigurări, impozite, taxe, ţi se pare că pune statul prea multe biruri şi nu te mai descurci? Nu le plăteşti şi gata, devii evazionist, evaziunea fiscală a produs mereu în România oameni puternici, bogaţi, mereu vânaţi de Fisc şi mereu iertaţi de şefii de la Finanţe. Prost să fii să fii corect, să-ţi plăteşti dările, să vrei să salvezi ţara de la faliment când cei care uită de obligaţia asta „patriotică” o duc bine-merci, n-au nicio treabă, nicio apăsare.

Şi câte şi mai câte, lecţii de-astea de supravieţuire nesimţită, atât de „trendy” în ziua de azi, găseşti cu nemiluita pe reţelele de socializare. Uite-acuşica dădui de încă un bun exemplu de nesimţire patriotică: parlamentarii noştri, oamenii ăştia atât de modeşti în campaniile electorale, nu mai pot să-şi plătească nici măcar avionul cu care se deplasează de colo până colo prin ţară, au ajuns la sapă de lemn de grija noastră. Drept pentru care au cerut creşterea bugetului oricum nesimţit al camerelor cu câteva milioane de lei, pentru a călători gratis cu avionul. Păi de unde, frate, să mai plăteşti avionul din mizeria aia de leafă de parlamentar de nici 30.000 de lei pe lună una peste alta?!

Serios vorbind, în cea mai depresivă zi a anului chiar am un sfat pentru depresiile dvs.: bucuraţi-vă şi fiţi fericiţi astăzi, mâine s-ar putea să fie şi mai rău! Şi nu uitaţi lucrul esenţial: scoateţi de pe telecomandă orice buton care vă poate duce spre Antena 3, România TV, B1 şi alte televiziuni cu apucături suicidale neaoşe. Dacă nu se poate şi nu se poate, alternaţi posturile astea cu Taraf TV şi Kanal D. Va fi ca un duş scoţian, rece-cald şi invers, am înţeles că astea întăresc organismul...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.