OPINII 8 iunie 2018

EDITORIAL. Celentano şi Firicel la miting

de Dumitru Manolăchescu | 1240 vizualizări

Cel mai urât mi-e când şefi analfabeţi, cu sau fără mustaţă, cu sau fără fustă, ne cred proşti. Replica simpatică dintre Celentano şi Firicel devine grea ca plumbul: „Bă, eşti prost? Bă, eşti nebun?“. Ce i-aş spune, oare, unui participant la mitingul pesedist de sâmbătă din Bucureşti? Cum aş reacţiona dacă o mostră pesedistă de „apărător al democraţiei“ m-ar deranja cu o invitaţie la această acţiune de „socializare de partid în grup organizat“?!

- Hai la Capitală, ne îmbrăcăm în cămaşă albă şi strigăm pentru Dragnea şi împotriva lui Iohannis. Ne dă Dragnea să bem şi să mâncăm. Nu plantăm flori, doar le udăm.

- Bă, eu aş veni, dar se-aude că se lasă cu bătaie, vin şi ăia cu Prea Fericitul familist tradiţional, vin şi băieţii şi fetele cu familia întâmplătoare, am auzit că s-au reunit şi #rezistenţii... Nu suntem prea mulţi cam în acelaşi loc?

- Frăţică, n-ai tu treabă, ne păzeşte jandarmeria, nici pliscul nu li se va auzi la ăilalţi, n-o să fim decât noi, îmbrăcaţi elegant, mâncaţi şi băuţi bine... Ce dracu’ mai vrei? Plus că, dacă nu vii, te şterg ăştia de pe liste şi nu mai apari nici pe tabelul cu ajutoarele de la primărie pentru nevoiaşi. Nu fi fraier, ce te costă? O excursie gratis, urmată de beneficii pe viaţă. Că Pesedeu nu te lasă la greu... Vine şi primaru’, că dacă nu vine îl lasă partidu’ din braţe.

Cam aşa îmi închipui eu un dialog între doi pesedişti fără prea mari convingeri partinice, idei de afaceri şi resurse financiare. Ar fi o greşeală să credem, însă, că ei sunt „nucleul dur“ al partidului de guvernământ. Nici vorbă, nucleul dur sunt funcţionari publici, angajaţi ai primăriilor, prefecturilor şi altor instituţii subordonate Guvernului PSD. Adică oameni cărora Guvernul le-a „aranjat“ lefurile cu uşoare creşteri. Nu toţi, desigur, că dacă generalizez mă leagă cu amenzi observatorii CNCD.

Dar cât de prost trebuie să fii ca să crezi că, participând la un asemenea miting, salvezi ţara de Soros, de „statul paralel“ şi de rămăşiţele unor vinovate legături Iohannis-Kovesi-Coldea?! Sau, ca să fim ceva mai nuanţaţi: cum e să-i crezi curaţi pe penalii Ghiţă, Mazăre şi Udrea şi să-i condamni pe procurorii şi judecătorii care au cercetat şi judecat hoţiile unor asemenea personaje?! Ai nevoie să fii „motivat“ din greu ca s-o apuci pe drumul ăsta. Şi îţi mai trebuie şi-o minte odihnită, numai bună să nu-şi pună întrebări cu tendinţă. O minte în care mai dăinuie manifestaţiile de altădată închinate „celui mai iubit...“: „23 August, libertate ne-a adus“, „Ceauşescu şi poporul“ etc. Şi căreia nu i se pare ciudat că Justiţia urmează să se pronunţe vineri într-un dosar penal al preşedintelui partidului care organizează mitingul sâmbătă...

Ceilalţi, cei care îşi cenzurează nostalgiile şi care nu vor să trăiască într-o ţară condusă de penali, mai au doi ani de aşteptare. Doi ani în care ne vom învârti cu toţii în jurul cozii, indiferent cine va câştiga Prezidenţialele din 2019. Vom şti pe ce drumuri mergem abia după alegerile parlamentare din 2020. Până atunci vom asista la comedii jucate de actori proşti. Vom ieşi trişti de la comediile astea dar... c’est la vie! Măcar de-am învăţa ceva din tot ce ni se-ntâmplă şi i se-ntâmplă României în „epoca PSDragnea“!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.