OPINII 22 octombrie 2021

EDITORIAL. Ceasul politic al 12-lea, fără locuri în cimitire şi fără gropari

de Dumitru Manolăchescu | 1486 vizualizări
Sursa foto - Facebook @IonelNicolaeCiuca  · Armată
Sursa foto - Facebook @IonelNicolaeCiuca · Armată

Adică ultimul tren care putea salva de oprobiul public generalizat nişte partide pe care puţini le mai înţeleg. PNL s-a dat jos din pod şi l-a propus pe generalul Nicolae Ciucă premier. Un salvator de serviciu acest general cu merite pe câmpuri de luptă din Irak, proamerican şi preferat al preşedintelui Iohannis – altfel nici nu se putea.

Teatrul prost jucat de Cîţu („eu l-am propus pe generalul Ciucă pentru funcţia de premier”) te-ar face să râzi dacă n-ar fi de plâns cât de uşor putem fi ameţiţi (nu mă simt nici eu prea bine...) de nişte politicieni cu mască. El şi PNL-ul lui s-au făcut de rahat definitiv, va fi greu de trecut peste nesimţirea şi orgoliul uriaş cu iz antinaţional pe care le-au demonstrat public câteva luni pandemice triste, vreme în care numai inconştienţii s-ar fi putut ocupa de bătălii politice pentru Putere. Ei au fost aceşti inconştienţi. Şi n-au fost chiar singurii.

E foarte bine că se întâlnesc alde Cîţu cu Ciolacu şi Cioloş. Fostul premier încearcă să-şi repare imaginea extrem de şifonată de ieşirile pe care nimeni nu i le-a bănuit. Nu va reuşi, s-a compromis definitiv în ochii românilor. Pentru PSD şi USR e bine, social-democraţii sunt neatinşi de critici, ei n-au făcut decât să-şi apere procentele din sondaje, hoţiile şi neamul politic revigorat de prostiile impardonabile cu autograf PNL-USR.

Dacian Cioloş şi partidul lui  sunt vinovaţi doar pe jumătate, acceptând fără murmur propunerea liberalilor pentru premier vor reveni şi ei pe teren fără mari pierderi. Asta dacă nu cumva liberalii, într-un ultim gest iresponsabil, le vor da cu flit răzbunându-se pe votul de la moţiunea de cenzură, preferându-i pe vechii tovarăşi din PSD. Sângele otrăvit apă sfinţită nu se face...

Perdantul, marele perdant este PNL. Orban şi Cîţu şi-au bătut joc de partid şi de electoratul liberal fără nicio remuşcare, dacă te uiţi la ei vezi nişte chipuri liniştite, zâmbitoare, oameni care stau pe-un morman de gunoi fără să-i simtă duhoarea. 

Cred că pe Nicolae Ciucă îl vor vota şi auriştii, pentru că ei sunt naţionaliştii care nu pot refuza un general al armatei române remarcat în bătălii pe teatre de operaţiuni riscante. UDMR ezită, desigur, acestui partid nu-i sună bine niciun general român, lobbiştii de la Budapesta au învăţat lecţii de istorie de la amirali.

Vom vedea cum va fi, dar cred că viitorul guvern are mari şanse să nu fie minoritar, ceea ce este foarte bine. L-aş felicita pe Iohannis dacă nu mi s-ar părea că e cam târziu. „Acum”, d-le preşedinte, ar fi trebuit să fie „atunci”. Abureala din creierul vostru politic ne-a costat mii de vieţi pierdute din cauza unui Covid 19 gestionat cu gândul la procente electorale. Inacţiunea voastră ne-a creat mari pagube de imagine în lumea întreagă. Şi preţul inconştienţei voastre va continua să fie plătit. De noi toţi, de poporul ăsta debusolat, amăgit, minţit, dezinformat şi manipulat. Când voi vă adunaţi să negociaţi un guvern vai-mama-lui, în cimitire nu mai sunt locuri pentru morţii Covid. Şi nici gropari, se sapă cu excavatoare locuri de veci. Într-un fel, dacă nu cumva chiar în două, e şi opera voastră.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.