OPINII 6 iulie 2018

EDITORIAL. Ce mai înseamnă Dragnea?

de Dumitru Manolăchescu | 760 vizualizări
Sursa foto - Facebook @psdbiroupresa
Sursa foto - Facebook @psdbiroupresa

Mai nimic, dacă mă-ntrebaţi pe mine. Dacă puneţi întrebarea asta d-nei Dăncilă, sau d-lui Miron Ignat, parlamentar minoritar naţional, atunci se schimbă răspunsul. D-na Dăncilă este „fidelă“ şi „neconflictuală“, deci va merge cu Dragnea până-n pânzele albe. Ea ascultă ofurile sătenilor din Băcel, inundaţi a nu ştiu câta oară din cauza lipsei de soluţii la nivel guvernamental în materie de gospodărire a apelor, promite să preseze administraţia locală să rezolve problemele oamenilor şi pleacă să pupe mâna stăpânului de la Partidul Conducător. Băcelenii rămân cu Tărlungul şi Râul Negru peste ei.

Dar ce să spună dl. Ignat Miron? El este deputat al minorităţii ruşilor lipoveni în Parlamentul României. Deputatul Miron are un mandat obligatoriu, adică minorităţile au la noi locul asigurat în Parlament. O fi bine, o fi rău? Nu ştiu, dar uite ce zicea lipoveanul Ignat Miron despre români în luna mai a anului 2017: „Românii se spală în troacă“. Se referea, dumnealui, la igiena precară a poporului român. Se prea poate să aibă dreptate, nu? Dar el mai spune ceva în interviul acordat agenţiei ruse de ştiri TASS: lipovenii au fost persecutaţi de români de-a lungul istoriei, inclusiv la ultimul recensământ, iar România ar trebui să-şi întărească relaţiile cu Rusia, în ciuda sancţiunilor internaţionale. Acesta este deputatul Miron Ignat. Un minoritar lipovean care a votat pentru Codul Penal gândit de PSD ca o salvare pentru „primul infractor al ţării“. Ce treabă are Codul penal cu lipovenii ruşi din Deltă? Ce treabă are Dragnea cu aceşti oameni?!

Mai am un nume din lista celor 9 deputaţi ai minorităţilor care au votat pentru salvarea infractorilor: Silviu Vexler. El este reprezentantul din oficiu (adică nu a fost ales) al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti în Parlamentul ţării. Ce treabă are el cu Dragnea? Simplu: Liviu Dragnea şi prietena lui Irina Tănase au fost invitaţi speciali ai deputatului evreu la nunta acestuia din 2017. Mândrindu-se cu această relaţie de viitor, însurăţelul a postat fotografii pe Facebook cu marele nuntaş.

În creierul, în caracterul, în mâna unor asemenea oameni stau prezentul şi viitorul României. Dacă-l adăugăm celor doi şi pe deputatul PMP Adrian Mocanu, care a votat pentru Codul Penal conştient că va fi dat afară din partid, ajungem la o concluzie: cine şi pe cine reprezintă? Se pot simţi românii covăsneni reprezentaţi de PMP? Şi dacă nu partidul lui Băsescu îi reprezintă în Parlament, atunci cine?! Că alţi parlamentari români nu avem în Covasna. Iar aleşii UDMR nu se ocupă de români, ei au preocupări exclusiviste.

Mă rog, e o întrebare veche: cine, pe cine şi de ce reprezintă? Ne-am lămurit cu minorităţile naţionale, ele votează în funcţie de invitatul la nuntă, politica lui Putin şi „ameninţările“ Opoziţiei. Varujan Pambuccian, şeful parlamentarilor minoritari, s-a dat în stambă la votul pentru Codul Penal salvator de infractor, acuzând presiuni lingvistice din partea unui deputat de la USR.  Celălalt Varujan, Vosganian, a lipsit la acest vot. Cred că i-a fost ruşine pentru votul pe care-l va da.

Găsiţi în presă deputaţii care l-au salvat pe Dragnea făcând din România un „rai al infractorilor“. Pentru aceşti oameni, suspendarea preşedintelui Iohannis este o opţiune valabilă. Cum spuneam: în creierul, în inima, în mâna acestor oameni stau prezentul şi viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri. Nu-i bai, sănătoşi să fim, vom trece şi peste asta. Un referendum pentru Iohannis ne va lămuri ce vrem să fim. Sper să aflăm ce mai înseamnă Dragnea până atunci...

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.