OPINII 10 august 2017

EDITORIAL. Cântec de leagăn pentru electoratul afon

de Dumitru Manolăchescu | 744 vizualizări

Toată „lumea liberă” de tranchilizante electorale urează „noapte bună, somn ușor” votanților PSD. Care iau țeapă după țeapă. Nu li s-a dat ce li s-a promis, în schimb li se ia ce nu li s-a spus. Ai luat la leafă sau, vai de capul ei, la pensie câteva zeci-sute de lei, hopa și-o acciză la combustibil, o mărire de preț la energie electrică, gaz și alte angarale domestice. Nu pare mult la prima vedere, dar se-adună... Plus inflația, care, ne spune onorabilul domn Isărescu, se duce tot mai sus. Toate astea grevează asupra măririlor de lefuri și pensii, reducându-le la o valoare incertă.

Culmea tupeului nu este, însă, la Traian Băsescu și ceilalți „campioni” ai vorbelor din Opoziția Parlamentară, ci chiar la doi pesediști cu vechime în social-democrația românească de mahala: Victor Ponta și Liviu Dragnea. Primul, scos pe tușă de antrenorul formației campioane din motive de trucare a unor meciuri, îl acuză pe „mister” (așa se numesc toți antrenorii români, indiferent ce loc ocupă în clasament) de „țepe” în toate domeniile pe seama naivității electoratului. Sigur, țepele astea electorale se dau doar după ce-a plecat Ponta din PSD, înainte partidul ăsta era ca o icoană la capul mortului, bună doar de pupat și lăsat niște bani pentru drumul de pe urmă... Dar ce zic eu, o fi știind el Victoraș ceva, că nu degeaba a fost șef la PSD atâta vreme!

Cel de-al doilea tupeist, „țeparul” incriminat de Ponta, este chiar baronul nostru de Teleorman, Liviu Dragnea. Dumnealui a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, i-a chemat adică pe senatori și deputați din vacanță, pentru votarea unei OUG pe teme de stringentă actualitate: măriri de lefuri la polițiști și militari, plafonarea indemnizațiilor pentru mame la 8.500 de lei și alte câteva țepe de rutină. Să zicem că asta n-ar fi o problemă, are țara nevoie de parlamentari, îi cheamă și din Brazilia, iar ei tre’ să vină pas alergător. Treaba urâtă e că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile unui fidel cuvântător specialist în țepe pe ordonanțe de urgență, Florin Iordache zis „altă-ntrebare”,  și-a plecat în vacanță! Adică i-a convocat pe proști, iar el, deșteptul, s-a evaporat la pescuit – e singura lui pasiune, de-aia am bănuit că acolo s-a dus. Păi cum vine asta?! Să nu se supere Băselu’? Ba să se supere!

Așa că „refrenul” cântat de fostul președinte are oarecare logică și chiar îndreptățire: „În continuare, noapte bună, somn ușor, votanți ai PSD!”. Nu-mi place să mă iau de votanți, dar nu pot să nu remarc uriașa diferență dintre ce-au crezut ei că votează punând ștampila pe candidații PSD și ce-a ieșit în cele din urmă. E drept, dacă e să ne oprim puțin și la Traian Băsescu, președintele PMP ar avea ce să reproșeze și parlamentarilor propriei formațiuni, niște anonimi inactivi și necuvântători, unii dintre ei cu „bube” din trecuturi îndepărtate sau recente, gata oricând să-și ia zborul la alți „stăpâni” care oferă mai mult...

Sesiunea extraordinară s-a lăsat, cum spuneam, cu cântec. Nu doar cu refrenul lui Băsescu, ci și cu protestele pe multe voci ale PNL și USR pe tema unor vicii de procedură în convocarea Sesiunii. Păi ce-ar vrea ei să facă unul ca Iordache?! Omul nu știe să procedeze decât cu vicii, asta-i natura lui, n-are sens să-i ceri altceva. De-asta l-a și lăsat Dragnea să-l înlocuiască trei zile cât e plecat în concediu, la pescuit. În cine să aibă încredere „păcăliciul” de Teleorman?!

Avem un uriaș talent: acela de a fi hoți, șmecheri, parșivi. Priviți Parlamentul României și înțelegeți rapid despre ce vorbesc! Vă dați seama cât e de tragic? Ăștia sunt „aleșii” noștri... Iar refrenul lui Băsescu poate fi cântat, oricând, votanților tuturor partidelor. De data asta s-a potrivit de minune electoratului „afon” al PSD. Da, un cântec de leagăn pentru electoratul afon... Ce meseriași politicienii ăștia!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.