OPINII 15 iulie 2020

EDITORIAL. Când faci cu ochiul ameninţărilor cu moartea

de Dumitru Manolăchescu | 1536 vizualizări

Un partid care a fost odată mare, în sensul strict al numărului, se crede încă mare din acelaşi motiv: are o subţire majoritate în Parlament. Subţire, dar suficientă ca parlamentarii lui să facă pe deştepţii în dezbaterea unei legi a carantinării şi izolării la care se uită ca viţeii la poarta nouă; adică tâmp.

Dar ce greu e, meştere Ciolacu, să fii pesedist parlamentar fruntaş şi să recunoşti că eşti prost făcut grămadă – dacă nu chiar la toate, măcar la medicină, virusuri şi copiat din alte cărţi sub semnătură proprie. Plagiat se cheamă şi uite ce-a păţit amicul politic pesedist Victor Ponta, e plagiator cu acte-n regulă, dovedit ca atare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după opt ani de procese. Ruşine? N-au ei nicio treabă cu ruşinea... Dac-ar fi avut, s-ar fi desfiinţat demult.

Aşadar, pesediştii şi aliaţii nu vor să ofere Guvernului un instrument valabil pentru a controla cât de cât Pandemia. Nu vor, pur şi simplu, pentru că un succes al PNL în lupta împotriva Covid 19 ar reduce şansele PSD-Pro România-ALDE în alegerile care urmează. Ceea ce nu se poate accepta. Piară naţiunea, piară România, doar PSD să trăiască!

Prostie şi răutate fără margini. Cam aceeaşi lozincă se-aude şi din gurile celor care strigă prin Piaţa Victoriei că nu există Coronavirus, că sunt doar minciuni, că totul e o conspiraţie a unora care au dat drumul virusului din laborator ca să moară lumea. Bine-bine, dar dacă murim cu toţii, peste cine va mai domni Guvernul Mondial care a dat drumul virusului?! Greu de dat un răspuns, dar cine mai aşteaptă răspunsuri când are deja certitudini?!

Pesediştii fac cu ochiul negaţioniştilor, conspiraţioniştilor, coronascepticilor. O fac în cel mai stupid mod, fără să se gândească o clipă la impactul major al acţiunilor lor asupra sănătăţii românilor. Populism şi oportunism politic fără sfârşit – iată pesedismul concret, palpabil, cel care ne-a stopat drumul spre moneda Euro, spre spaţiul Schengen, spre fondurile consistente şi-atât de necesare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Ei fac cu ochiul şi ameninţărilor cu moartea. Aici e vorba de două aspecte: suferinţa şi moartea pe care ţi le aduce noul Coronavirus, pe care PSD şi aliaţii lui politici le neantizează din pure raţiuni electorale, ori din pură prostie. Dar fac cu ochiul şi unor ameninţări reale cu moartea, unele de care are parte şeful DSU, Raed Arafat. Unul pe care s-ar zice că-l cheamă Raul Coltor îl acuză pe Arafat de „crime împotriva cetăţenilor români” şi jură să-l îngroape „alături de un porc într-un mormânt de piatră”. De unde-atâta ură? Cu o zi înainte tocmai vă spuneam despre cum ne influenţează existenţa discursul urii politice promovat de PSD şi aliaţii lui. Iar aici e vorba şi de ura împotriva „străinilor” de neam, promovată de voci cu autoritate din unele partide naţionaliste, care nu cred nici în Covid 19, nici în buna-credinţă a Guvernului liberal, nici în democraţia liberală de tip occidental.

Jocul ăsta de-a Covidul politic, promovat în numele unor libertăţi democratice despre care pesediştii n-au înţeles niciodată cu ce se mănâncă, este periculos pentru întreaga naţiune. Apelurile preşedintelui Iohannis nu vor fi auzite, fruntaşii politici ai acestui partid răstălmăcesc realitatea şi mint fără nicio jenă. Tot ce fac aceşti oameni este o uriaşă minciună, menită să atragă electoratul coronasceptic, negaţionist, manipulat de propaganda rusă şi de televiziunile prietene (televiziuni plătite cu milioane de euro de guvernul liberal ca să spună adevărul despre noul Coronavirus... Dar asta-i altă discuţie).

Un singur exemplu: Marcel Ciolacu a declarat în văzul tuturor că doar specialiştii, medicii, epidemiologii ar trebui să vorbească şi să hotărască în materie de Covid 19. Absolut corect. A spus cuvintele astea acum vreo câteva zile, într-un interviu la Digi 24, după ce stătuse de vorbă cu Raed Arafat despre noul Coronavirus. După puţină vreme gândirea lui s-a schimbat esenţial: „Nu vom vota legea carantinării şi izolării decât dacă Ludovic Orban vine să dea explicaţii în Parlament”. Păi n-ai zis că n-ai nevoie de părerile oamenilor politici?! Explicaţii ţi-a dat specialistul Arafat, pe care îl apreciezi. Şi încă ceva: Orban nu poate veni, nu-i bine şi nici nu-i normal să se afle-n treabă în Parlament fără să fie chemat oficial. Iar amănuntul ăsta v-a cam scăpat... Câtă minciună, cât tupeu, câtă ticăloşie, cât dispreţ faţă de muritorii de rând!

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.