OPINII 6 iulie 2020

EDITORIAL. „Axa răului” eliberează şi spitalele, nu doar închisorile

de Dumitru Manolăchescu | 1014 vizualizări

Un deputat liberal numeşte entitatea PSD-CCR-Avocatul Poporului „Axa răului”. Aş putea fi de acord cu Florin Roman dacă n-aş vedea în acţiunile celor trei forţe politice mai degrabă prostie decât răutate. Pentru că, evident, să lupţi împotriva deciziilor unor specialişti, epidemiologi, medici care se străduiesc să oprească răspândirea unui virus periculos este o prostie fără margini. Dublată, desigur, de răutatea inerentă unor vechi cadre politice care nu ies din cuvântul Partidului.

Deloc onorabilul Valer Dorneanu geme şi de una, şi de alta. Îmi pare rău, dar cum altfel să înţelegi următoarea frază elaborată în plină Pandemie de Covid 19: „Restrângerea unor drepturi nu se poate face decât prin lege”. Subit, toţi ăştia au devenit nişte mari apărători ai drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Nu i-a interesat episodul 10 august-Piaţa Victoriei, când cetăţeni paşnici au fost bătuţi şi gazaţi de jandarmii ministrului pesedist Carmen Dan – asta nu era o încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pentru că la Putere era PSD şi partidul ăsta nu poate fi deranjat cu probleme minore. Nu i-a interesat şi nu-i interesează alte restrângeri evidente de drepturi – cum ar fi dreptul la o existenţă decentă, nu la privilegii nesimţite – dar sunt teribil de preocupaţi ca lupta împotriva Covid 19, desfăşurată de guvernul liberal uneori pompieristic, să nu-i oblige pe purtătorii de virus la carantină, izolare sau spitalizare.

Are dreptate premierul Ludovic Orban: oamenii nu trebuie să ţină cont de aberaţiile juridice ale „desantului politic” PSD-CCR-AP. Oamenii trebuie să respecte regulile şi recomandările medicilor, pentru că acestea le protejează viaţa.  Rămaşi fără sprijinul legal atât de necesar, românii sunt pe cont propriu, vorbele liberalilor nu-i pot apăra de boală, de bolnavii care părăsesc spitalele doar pentru că nişte inconştienţi şi iresponsabili le-au dat acest drept. Bâlbele guvernului liberal nu dau dreptul unor forţe politice să desfiinţeze lupta împotriva Covid.

„Nicăieri în Europa un premier nu desfiinţează Curtea Constituţională aşa cum a făcut-o Ludovic Orban” – mai zice venerabilul Valer Dorneanu. Nu mă-nnebuni, stimabile, dar unde în Europa şi în lumea asta mare ai mai văzut dumneata ca nişte judecători constituţionali, ajutaţi de-un aşa-zis avocat al poporului, să desfiinţeze măsuri sanitare strict necesare luate de epidemiologi, medici, specialişti angrenaţi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu o pandemie?! Şi unde-ai mai văzut ca un mare partid, ajutat de nişte onorabili judecători constituţionali, să elibereze violatori, ucigaşi, torţionari din închisori în numele unor fantasmagorice „drepturi cetăţeneşti”?! I-aţi eliberat din închisori, aruncându-i în stradă să omoare şi să violeze din nou. Acum îi eliberaţi pe infectaţii cu Sars-Cov2 din spitale, să ducă virusul mai departe... Bună şi înţeleaptă treabă, făcută, desigur, în numele „drepturilor omului”. Nu fac nicio apropiere între eliberaţii înainte de termen din închisori şi „pozitivii” cu Covid din spitale, mulţi infectaţi cu noul coronavirus nu pleacă din spital pentru simplul fapt că ţin la viaţa lor şi la cea a familiilor sau apropiaţilor lor. Dar sunt şi mulţi (până ieri vreo 70) care nu suportă regimul cazon din spitale şi se cer afară, riscând să transmită virusul mai departe.

Deputatul liberal exprimă, din păcate, o părere pe care o împărtăşesc din ce în ce mai mulţi români: CCR şi AP au devenit anexe ale unui partid politic aflat în campanie electorală. Nu-mi dau seama ce calcule îşi fac unii şi alţii, dar nu cred că poţi fi atât de iresponsabil încât să pui conştient şi premeditat în pericol viaţa oamenilor doar pentru câteva mii de voturi în plus la nişte alegeri amărâte. Şi nici acelea sigure, pentru că ce câştigi pe mere, dai pe pere – românii au intuit, cu siguranţă, jocul pervers al majorităţii parlamentare, dispuse să infecteze jumătate de ţară doar pentru a demonstra „nepriceperea” guvernului liberal în lupta împotriva Pandemiei.

Trebuie să fii ori rău, ori prost, ori amândouă la un loc ca să hotărăşti că spitalul este un „loc de detenţie” – aşa cum a făcut-o AP, susţinut de CCR şi PSD. Spitalul, când nu e de nebuni de legat, e un loc în  care intri sperând să te vindeci de o boală. Privarea de libertate invocată de nişte politicieni „scrupuloşi la datorie” doar pentru nişte chichiţe birocratice – era nevoie de-o lege dată de Parlament, nu ajungea un ordin de ministru – este nu doar o insultă la adresa medicilor şi specialiştilor epidemiologi, ci şi o agresiune făţişă împotriva dreptului românilor de a-şi apăra sănătatea. 

Aşa încât, în această dispută n-am altă soluţie decât să fiu de acord cu vorbele deputatului Roman: „Axa răului CCR-AP-PSD este principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva Covid 19”.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.