OPINII 23 martie 2021

EDITORIAL. Aliaţii virusului: prostia, ticăloşia, audienţa

de Dumitru Manolăchescu | 2057 vizualizări

Dr. Emilian Imbri ne spunea ieri că virusul este deştept şi, prin urmare, şi-a găsit aliaţi printre români. Tot ieri, o făcătoare de minuni care-şi zice doctor, Flavia Groşan, s-a arătat extrem de emoţionată şi încurajată de susţinătorii care veniseră s-o susţină zgomotos la sediul Colegiului Medicilor Bihor, unde a fost chemată ca să explice schema de „tratament” miraculos cu care-i scoate din boală pe infectaţii cu SarsCov2.

Despre asta-i vorba: fără susţinători, fără televiziuni, fără presa care s-o martirizeze madam Groşan ar fi ce este: un medic analfabet în profesie. La fel se poate gândi şi despre alte figuri „remarcabile” din vremea Pandemiei electorale. Le ştiţi, nu mai pierd timp amintindu-le aici.

Aşadar, cine sunt aliaţii virusului? Păi, în primul rând acei români care nu fac un minim efort să fie informaţi din surse corecte, oficiale. Nu crezi în guvernul ţării tale? Nicio problemă, ai la dispoziţie specialiştii ţării tale în materie de boli. N-ai încredere nici în ăştia? OK, te uiţi prin vecini, ori peste mări şi ţări, în ţările mai deştepte şi mai cinstite, cel puţin teoretic, decât reuşeşte România să fie la acest ceas de cumpănă.

Te uiţi la ei şi ce vezi? Mai rău ca la noi în majoritatea ţărilor. Mai multe restricţii, mai multe „libertăţi cetăţeneşti” îngrădite, mai multă rigoare. În Grecia, de pildă, madam Groşan nici n-ar putea profesa, guvernul grec a interzis medicilor să trateze infecţiile cu Covid 19 în cabinetele private.

La noi funcţionează susţinerea mediatică iresponsabilă a amatorilor de senzaţii tari. Se dau în bărci Gâdea, Ciutacu şi aliaţii lor politici să distrugă încrederea oamenilor în specialişti, propunând, în schimb, vindecători-ghicitori-prevestitori din Evul Mediu timpuriu. „Maglaviţi”, cum le-ar zice Cristian Tudor Popescu.

Cum să nu se emoţioneze săraca cu duhul Groşan când se vede aplaudată de câteva zeci de oameni, unii veniţi cu flori, alţii s-o pipăie, s-o pupe, s-o zeifice?! E şi ea om, deci sensibilă la ego...

Şi-uite-aşa merg „maglaviţii” înainte, braţ la braţ cu virusul ucigaş, în perfectă armonie cu televiziunile şi presa ticăloase. Că eşti prost, e-n regulă, asta e, aşa te-a lăsat soarta, dar când nu eşti prost şi totuşi susţii o neghiobie cât casa, asta cum se cheamă oare? Că veni vorba: ce căuta Mihai Gâdea la Oradea, s-o susţină pas cu pas şi şold cu şold pe vindecătoarea Groşan? Bă, ţi se face rău, te iei cu mâinile de cap văzând şi auzind tâmpeniile şi ticăloşiile proferate de-alde Şoşoacă-Groşan-Ciolacu pe la Antene şi România TV.

Nu mi-aş fi amintit de Marcel Ciolacu, social-democratul care plânge pe umerii săracilor acestei ţări în vreme ce-i ies din buzunare, accidental, fâşicuri de bancnote care nu-i mai încăpeau în portofel. Dar l-a pus Necuratul să se dea mare apărător al tradiţiilor de Paşti, îndemnând lumea la nerespectarea unor posibile interdicţii de mişcare în noaptea de Înviere: „Eu mă duc la biserică de Paşti, fie ce-o fi, declar public”. Asta, da, este o combinaţie de prostie şi ticăloşie; un spectacol menit să-i faciliteze accesul la binefacerile preoţilor de partid degrabă lăudători.

Din păcate, la noi se poate orice. „Organele” de ordine sunt consiliate din umbră de şeful sindicatului refugiat în Parlament (proaspătul deputat PSD Dumitru Coarnă s-a născut şi va muri, desigur, şef de sindicat, c-aşa-i la ei, funcţia e pe viaţă). Oamenii ăştia nu se agită prea mult cu manifestanţii fără mască şi distanţare, e drept că nici legile nu-i ajută, liberalilor le e frică să apese prea tare pe frâna restricţiilor şi pedepselor, preferă s-o scalde, s-o dea la-ntors. Şi ăştia, ca şi pesediştii, sunt preocupaţi mai mult de voturile de peste 4 ani decât de spectacolul scabros, ofensiv, profund dăunător naţiei – oferit aproape zilnic pe străzi, pe la televiziuni, prin cabinete medicale private de aliaţii virusului.

Urmările? Spitale pline, morţi cu sutele în fiecare săptămână, medici disperaţi şi neajutoraţi în faţa „terorismului” pandemic reprezentat de românii aliaţi cu virusul ucigaş. Televiziunile se prostituează de dragul audienţei. Ceilalţi din varii motive: ticăloşie, prostie, lipsă de informare, naivitate, trufie („niciun medic nu-i mai deştept decât mine, sunt senator al României, ce mama mă-sii!...”).

Nu se ştie unde vom ajunge şi ce preţ vom plăti pentru lipsa de reacţie a autorităţilor în faţa acestei alianţe a unor români cu virusul.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.