OPINII 31 martie 2020

EDITORIAL. Afaceri şi revolte electorale cu postaci

de Dumitru Manolăchescu | 1055 vizualizări

Sunt destui postaci, răspândaci şi agramaţi care se chinuie să-i sperie pe oameni anunţând Apocalipsa şi înfierându-i pe liberalii de la Guvernare că nu fac nimic ca să ne salveze. Armata asta invizibilă scrie, comentează, postează, dezinformează publicul deja speriat, închis în casă, debusolat.

Ministrul Transporturilor, dl. Bode, a cutezat să zică ceva despre posibilitatea interzicerii transportului între judeţe şi în interiorul judeţelor şi oraşelor ca urmare a unei posibile hotărâri a Uniunii Europene în această direcţie. E vorba de „posibil“, aţi înţeles. Adică vom fi carantinaţi 14 zile la domiciliu dacă UE va hotărî acest lucru, împreună cu autorităţile române, atunci când nicio altă măsură nu va mai funcţiona, iar oamenii vor muri pe străzi.

Este posibil să ajungem în situaţia asta? Aş zice că nu, dar totul depinde de noi şi de riposta guvernului faţă de cei care încalcă regulile ordonanţelor. Unii spun că o izolare completă a judeţelor, plus o carantină totală în interiorul oraşelor, sunt măsuri dezirabile: „Staţi dracului în casă 14 zile şi scăpăm cu viaţă!“. Necazul e că nu-i deloc sigur că 14 zile de carantină în forţă distrug complet Covidul – dar „complet“ virusul ăsta nu va fi distrus niciodată. Alţii se opun invocând motive puerile, de ordin evident personal sau mascat politic: „Nu pot să stau în casă nici două zile, 14 m-ar distruge, nu accept acest sacrificiu. Să rezolve liberalii ticăloşi problema fără a recurge la metode de forţă“.

Nici nu mă gândesc ce-ar ieşi dacă s-ar pune şi la noi, precum la americani, polonezi, spanioli problema urmăririi persoanelor izolate la domiciliu sau carantinate cu ajutorul telefonului mobil: încălcarea drepturilor, libertăţilor, dictatură, opresiune etc. Revoltă sigură din partea apărătorilor democraţiei în numele căreia „băieţii deştepţi“ fură şi se îmbogăţesc în România de 30 de ani încoace.

Bun, vom vedea ce va urma, nu-i văd pe-ai noştri asumându-şi asemenea măsuri drastice. Oricum, e treaba specialiştilor, a medicilor, a autorităţilor responsabile. Pe mine m-au surprins vehemenţa atacurilor la nişte măsuri absolut normale ale guvernanţilor şi, mai ales, îndemnul clar la revoltă formulat pe reţelele sociale de câţiva iresponsabili. Îngrijorează, de fapt, nu iniţiativa personală a unor critici de serviciu ai guvernului, postaci plătiţi cu care ne-am obişnuit, ci tactica partidelor politice care fac punctajul acestor postaci. Tactică uşor de rezumat: stăm cuminţi la cutie, le dăm la cap liberalilor prin interpuşi, la adăpostul anonimatului. Nu ne murdărim, nu ne băgăm, îi lăsăm să-şi frângă gâtul, după care ieşim victorioşi: „Vedeţi, băi, că nu v-aţi descurcat fără noi? Aţi distrus economia, aţi îngropat această ţară binecuvântată, la gunoi cu voi!“.

La capitolul ăsta intră şi „afacerile“ cu vorbe şi promisiuni fără acoperire. Specialişti: Streinu-Cercel şi Gabriela Firea. Un medic vorbăreţ cu nişte afaceri nesigure în dosare încă neelucidate şi o primăriţă cu o singură idee în cap: încă un mandat la Primăria Capitalei. Aceşti oameni vând o iluzie cu iz electoral bucureştenilor amatori de cât mai multe testări care nu spun nimic. O testare rapidă, care nu-ţi dă un rezultat clar, e degeaba. Azi, când o faci, eşti sănătos, mâine nu mai eşti. Dar, pentru că te-ai testat şi eşti negativ, eşti liber să fii un pericol potenţial pentru cei pe care-i contactezi. Mie nu mi se pare o soluţie şi e bine că noul ministru al Sănătăţii se opune acestor testări marca Cercel-Firea.

Cam aşa arată scenariul revenirii în forţă a partidelor care n-au vrut la guvernare, dar nu se simt bine nici în Opoziţie. N-au nicio treabă cu oamenii, cu Covid 19, cu economia şi finanţele îngropate de ei anii trecuţi, nu de liberali în câteva luni infestate de Covid. Au treabă doar cu distrugerea duşmanului politic, indiferent de metode şi de preţul pe care îl vor plăti românii, nu politicienii. Asta este o mare mizerie, pe care va fi util să n-o uităm.

Apropo de postaci, îndemnul explicit la revoltă socială, minciunile şi ticăloşia nu sunt amendabile? De ce li se permite publicarea pe diverse site-uri a acestor mizerii? Ce fac instituţiile statului plătite din bani publici, şi plătite foarte bine, tocmai pentru a opri în faşă mascarada asta „democratică“? Cine stă în spatele acestor îndemnuri anonime la nesupunere şi revolte? Să-i ştim şi noi, să aflăm pe cine slujesc, cine îi motivează financiar şi mai ales să nu-i mai vedem împrăştiind ură şi prostie pe reţelele sociale.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.