OPINII 26 iunie 2020

EDITORIAL. Adevăraţii criminali: prostia, trufia, inconştienţa

de Dumitru Manolăchescu | 1680 vizualizări

„Guvernul liberal criminal calcă în picioare drepturile şi libertăţile cetăţeneşti” – clamează purtătorii de vorbe ai proştilor întotdeauna ofensivi, trufaşi şi mincinoşi. Ei nu cred decât în ce văd. Ce nu se vede, nu există. Virusul nu se vede cu ochiul liber, deci nu există. Iar dacă nu există virusul, de ce să stăm cuminţi la casele noastre? E drept, la o analiză atentă constaţi că nici Dumnezeul atotputernic în numele căruia fanii bisericii pupă moaştele nu se vede, dar cu El e altă treabă, El există fără să fie văzut. De fapt, El există mai ales pentru că nu este văzut!

Adevăraţii criminali (ca să n-avem vorbe: folosesc cuvântul „criminal” exact în sensul metaforic pe care, sunt convins, l-a agreat şi Călin Popescu Tăriceanu) sunt ignoranţii ofensivi, politicieni sau nu, credincioşi sau nu. Sunt criminali cei care, într-o zi în care s-au numărat 460 de noi infestaţi cu SarsCov2, cer medicilor rapoarte despre „detenţia” din spitale, ocupându-le timpul cu tâmpenii birocratice inutile şi degradante. Criminali sunt cei care sădesc ura şi neîncrederea în medicii care se zbat să salveze vieţi, acuzându-i de minciună şi de manipularea statisticilor.

Criminali sunt ignoranţii bigoţi, care se bulucesc la pupatul moaştelor Sfântului Ioan Botezătorul fără nicio protecţie, fără nicio precauţie, fără distanţare fizică, fără măşti. Iar asta se-ntâmplă la Suceava, „raiul” Covid 19, judeţul cu 4000 de infestări – campion naţional. Daţi-mi voie să cred că ori eşti prost, ori eşti manipulat – mi-e greu să înţeleg că un om normal la cap poate respecta nişte oase aghezmuite mai mult decât propria lui viaţă, decât vieţile celor apropiaţi.

Criminali sunt cei care cred în minciunile ruşilor de la Sputnik mai mult decât în oamenii de ştiinţă, în specialişti, în cunoscători ai bolilor planetare. Ei manipulează ordinar nişte minţi naive, speriate de tot ce nu se vede, de tot ce este peste puterea lor de înţelegere. Cu o excepţie, desigur, amintită la început: Dumnezeul atotputernic.

Criminali sunt cei care fac şi desfac iţe politice urmărind doar interesele personale, nu sănătatea naţiunii. Ei desfiinţează amenzi, îi transformă pe medici din eroi în torţionari, trag sfori în culisele unor moţiuni mincinoase de care România are cam tot atâta nevoie cât are Dracul de tămâia popească.

Criminali sunt cei care fură şi se îmbogăţesc pe vreme de Pandemie, lăsându-i fără măşti pe cei săraci, fără echipamente şi alte lucruri utile  pe medicii din prima linie. Este cercetat de procurorii DNA unul dintre traficanţii de măşti, dar cu siguranţă nu e singurul. Unii s-au îmbogăţit la Revoluţie, iată că scenariul se repetă cu Covid 19. Nu ne mai facem bine, este?

Criminali sunt ziariştii şi televiziunile care nu cred în Covid 19, dar care s-au înscris pe lista celor care au nevoie de milioanele de lei ajutor de la Guvern ca răsplată pentru „susţinerea” acţiunilor guvernamentale în lupta cu coronavirusul. Câtă ipocrizie din partea lor, dar şi câtă prostie şi ticăloşie din partea „eroicului” guvern liberal!

Criminali sunt şi cei care profită de situaţie ca să prindă „ultimul tren” din Parlamentul analfabeţilor: trenul care le asigură nişte funcţii plătite nesimţit, între 8.000 şi 10.000 de euro pe lună, doar pe bază de voturi şi înţelegeri ascunse între „cioclii” partidelor.

Prilej să aduc în discuţie două cereri în care doar adevărul este criminal: 1. Cererea prin care un fost parlamentar, şef de partid şi prefect de Covasna „î-şi depune candidatura” pentru funcţia de şef la CNCD, unde gramatica limbii române nu e materie de examen (adică dacă s-a descurcat Csaba Asztalos, de ce să nu se descurce şi „î-mi depun candidatura” Horia Grama?!). 2. Cererea prin care fostul mare portar Helmut Duckadam  demisionează din funcţia de consilier pe probleme de sport al preşedintelui Senatului, Robert Cazanciuc, după numai câteva zile de la numire.

În ambele situaţii, cum spuneam, criminal este adevărul: 1. Nu stăpâneşti limba română, dar vrei să judeci „nuanţele” exprimării unor profesionişti din Media şi din societatea civilă. Uşor de înţeles pe ce bază judecă „arta” scrisului şi vorbitului în presă un om de partid care ştie că „îmi” este, de fapt, „î-mi”.  2. Ai nevoie de voturi pentru PSD şi-atunci îl atragi în capcană pe naivul Duckadam, care chiar credea că poate ajuta sportul românesc dintr-o funcţie bleagă de consilier al preşedintelui Senatului. Urâtă, condamnabilă intenţia Cazanciucului, noroc că Duckadam s-a trezit la timp din visare.

La final, o întrebare: ce trebuie să facem ca să nu mai fim agresaţi de adevăraţii criminali din politică şi Media? Ura, frica, neîncrederea cu care îi intoxică pe oameni întârzie sau blochează exercitarea unui drept esenţial al oamenilor: dreptul la sănătate; spitalele vor fi pline ochi de iresponsabilii care se bulucesc pe plaje, pe ringul de dans ori prin biserici. I-am auzit pe unii ameninţând că ies în stradă cu lopeţile (?!) dacă Guvernul ne mai poartă din nou prin stări de urgenţă, carantină etc. Uşor cu lopeţile, băieţi, astea-s bune doar ca să strângeţi mizeria pe care o împrăştiaţi zilnic pe oriunde umblaţi, vorbiţi sau scrieţi. În rest, din păcate vom avea parte de tratamentul pe care prostia, trufia şi inconştienţa unora dintre noi îl provoacă.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.