OPINII 26 noiembrie 2010

Din ciclul: Şi proştii pot sări mai mereu… Astăzi: Superman cu cravată roşie îşi freacă insigna pe banii noştri!

de Covasna Media | 1930 vizualizări
Horia Kraus, redactor şef revista „Hallo“ Am avut o perioadă în care m-am săturat de programele de divertisment românesc gen Divertis, Vacanţa Mare, În puii mei, Trăzniţi în Nato şi altele! Dintre toate cele amintite poate cândva am cochetat subiectiv cu cei de la Divertis, cunoscându-i şi intersectându-mă cu ei în anumite momente ale vieţii mele!

Horia Kraus, redactor şef revista „Hallo“

Am avut o perioadă în care m-am săturat de programele de divertisment românesc gen Divertis, Vacanţa Mare, În puii mei, Trăzniţi în Nato şi altele! Dintre toate cele amintite poate cândva am cochetat subiectiv cu cei de la Divertis, cunoscându-i şi intersectându-mă cu ei în anumite momente ale vieţii mele! De atunci şi până astăzi am refuzat cu regularitate programele ce vin de la Bucureşti, poate şi pentru simplu motiv că ştiu şi cunosc mecanismele fabricării de emisiuni stupide şi inconştiente care reuşesc să creeze haos şi regres în dezvoltarea noastră! Pentru mine televizorul înseamnă doar geografie, animale, ştiinţă şi cunoaştere, dar recunosc că de multe ori în apatia oboselii asigurate de sistemul în care trăim, televizorul poate înseamna o telecomandă „violată” de un schimb de degete sever şi agresiv în dorinţa de a căuta un program mai bun.

Aşa s-a întâmplat şi într-o seară de curând, când în apatia de care vă povesteam ceva mai sus, dar ţin să menţionez că era vorba despre o apatie optimistă, căutam febril alături de foamea de lup pe care o aveam, o imagine, un program, un sunet care să-mi încânte poftele! Am început să trag vârtos de telecomandă, când la un moment dat ochii mi s-au făcut semafor iar urechile au început să-mi lovească asiduu perciunii… M-am uitat mai bine pe sticla ecranului şi la o emisiune, care nu mi-a spus nimic ca şi titulatură: „Prim Plan”, l-am zărit pe prietenul săriturilor în van, Mircea Geoană. Mi-am adus amin te de Divertis…

Tovarăşul activist era la o emisiune despre politică, dezvoltare şi viitor… Al cui viitor mă întrebaţi?! Al României?! Ce ţară este această, mă întrebaţi din nou?! Nu mai ştiu, sincer să fiu, dar cred cu ardoare că a lui „alde” Geoană şi ai săi. Cred din nou cu ardoare că a fost cândva şi ţara noastră, a tuturor celor care respirăm condiţiile inepte ale FMI-ului! Dar cum simte Geoană ţara asta plină de mârşavi şi netoţi, nu simte nimeni!

Mister Geoană era la o emisiune împreună cu o modera toare pe cât de frumuşică pe atât de slabă ca şi meserie şi încă două stimate doamne, una bucată analistă şi altă bucată ziaristă. Nimic nou până aici, mai ales că Geoană era din nou speriat, constipat şi cu cravata roşie! Avea o insignă cu PSD pe stânga costumului insipid, gri precum blocurile vechi din Berceni (cartier pesimist din Bucureşti!) şi totodată şifonat ca şi imaginea dânsului. Şi ce făcea el la emisiune?! Aţi ghicit! Trăgea de doamne… cu vorba căci cu altceva cu ce! Vorbea peste ele ca un vagabond de cartier, se freca de insignă, transpira la întrebări inteligente şi, cel mai nasol, vorbea despre el. De ce vorbea despre el când era vorba despre învăţământ, despre sărăcie şi despre viitorul ţării?! De ce un politician care este plătit din banii noştri de contribuabili proşti şi ignoranţi vorbeşte despre el când de fapt ar trebui să fie vorba despre noi, cei care cotizăm, cei care votăm…

Duminică m-am uitat din nou la Divertis, fără nicio legătură cu trecutul umorului fără de politică! Erau aceiaşi divertişi iar într-unul din gaguri apărea un slăbănog, cu cravata roşie şi insignă, îmbrăcat în Superman, cu picioarele în X şi vorbind prea mult pe „r“! Era din nou Geonă, dar de data aceasta comic… şi mi-am adus aminte cum sărea Geoană la alegeri tot în sus şi tot în jos cădea căci el a câştigat alegerile, şi se plângea că-şi iubeşte soţia, pentru că a câştigat alegerile, şi-i iubeşte pe români căci el a câstigat alegerile… Şi din nou sărea, tot în sus şi normal că mai cădea în jos pentru că de unde să cazi atunci când sari în sus?!

Astăzi mănânc din telecomanda televizorului şi se vede, bucăţi de plastic lipsesc din ea pentru că mi-aş fi dorit să fie din lemn sau coceni de porumb! Astăzi Mircea Geoană se ia la trântă cu femeile, în direct pe TVR 1, televiziunea la care cotizăm obligatoriu. Astăzi Geoană frecându-şi insigna ne sfidează din nou aşa cum o fac mulţi alţii şi atunci nouă ce ne rămâne altceva de făcut decât să „ne sărim în sus” sau… oare am putea să-i eliminăm?! Şi atunci stau şi mă întreb… cine dracu’ l-a votat pe slăbănogul ăsta?!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cristian VADUVA, 27 noiembrie 2010
Eu l-s fi votat, nu un vot pro-Geoana, cu doar pentru a fi un vot anti-Basescu. In prezentarea facuta se pot incadra multi politicieni, indiferent de culoarea politica. Udrea, Boc, Berceanu, Videanu, citeste integral
arpi, 27 noiembrie 2010
Suntem in tara lui Pacala, avem fundul in sus si capul in rahat. Parca Geoana conduce tara asta si de votat l-am votat, nu avea o fata de betiv.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.