OPINII 13 martie 2018

De 15 ani – Observatorul de Covasna!

de Daniel Santa | 1388 vizualizări

Gândiți-vă la un lucru pe care l-ați făcut necontenit timp de 15 ani, zi de zi, aproape fără nicio întrerupere. Exemplele nu sunt ușor de găsit. Și totuși, pentru unii dintre covăsneni, fiecare dimineață a însemnat timp de 15 ani, răsfoirea ziarului pentru a afla ultimele noutăți.  În toți acești ani, Observatorul de Covasna a apărut fără oprire și a reprezentat principala sursă de informare, pentru zeci de mii de covăsneni. E greu să măsori satisfacția și mândria unei asemenea reușite, dar poate la fel de greu să nu îți reamintești efortul, goana după subiecte, nopțile nedormite, sfârșiturile de săptămână pline de evenimente și muncă, presiunile, greutățile financiare, dezamăgirile.

Timpul trece, rănile se vindecă, rămâne însă idealismul și spiritul civic de care au dat dovadă câțiva oameni care au înțeles responsabilitatea și importanța pe care munca lor o presupune.

Observatorul de Covasna a fost parte din comunitate, mereu în mijlocul ei, mereu în căutarea unui echilibru și a unei politici editoriale obiective, independente, constructive și pozitive, iar existența și persistența lui sunt rodul ambiției, determinării și altruismului de care toți cei care au pus umărul la acest proiect, au dat dovadă ani la rând.

Am inovat mereu, am schimbat, am căutat să înțelegem ce greșim sau ce putem face mai bine, iar asta ne-a ținut în viață. Indiscutabil, o contribuție majoră a avut și răspunsul pe care l-am primit necontenit din partea celor ce ne citesc, celor ce ne sunt abonați de ani de zile, celor ce au găsit în acest cotidian o interfață între ei și societate, companiilor care au avut încredere în puterea noastră ca vector de comunicare.

Pe 13 martie acum 15 ani se năștea săptămânalul privat și independent „Observatorul de Covasna”. Săptămânalul a devenit apoi cotidian, cotidianul a dezvoltat ulterior o ediție electronică mai mereu în topul preferințelor din mediul online, iar acum aventura merge mai departe cu noi proiecte inovatoare și îndrăznețe.

Departe de neajunsurile unui județ mic și de dificultățile de a menține o echipă agilă și performantă, istoria de 15 ani a Observatorului de Covasna este în sine o poveste de succes, una din care sunt tare mândru că fac parte.

Mulțumesc tuturor celor care au cumpărat măcar o dată în viață ziarul, celor care și-au pierdut ani întregi de viață arzând pe „rugul” jurnalismului local, celor care au înțeles că susținerea unui cotidian echilibrat și profesionist e o responsabilitate civică, celor care în tot acest timp ne-au citit.

În anul 15 vom sărbători la superlativ, pe 15 iunie, cu cel mai mare concert din istoria orașului, ne vom reinventa, ne vom readapta, ne vom lupta, pentru a ne impune așa cum am făcut-o atâția ani, prin calitate, prin perseverență, prin obiectivitate și profesionalism. Cu sudoare, energie, iubire de semeni, creativitate și dragoste de meserie, construim, devenim, împlinim, o misiune, un rost. La Mulți Ani!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.