LIFESTYLE 16 octombrie 2017

Echipa INdiVINO în top 10 la Tallya BBQ!

de Daniel Santa | 1828 vizualizări

Covăsnenii de la INdiVINO au luat competiția în serios și au reușit un rezultat bun, clasându-se între echipele premiate – primele 10, la concursul Tallya BBQ desfășurat în Ungaria.

Așa cum scriam săptămâna trecută, acest tip de concurs este unul adresat profesioniștilor, iar competitorii sunt bucătari experimentați, cu ani întregi de experiență în prepararea grătarelor. La Tallya BBQ, cele peste 40 de echipe participante au venit din țări precum Marea Britanie, Olanda, Italia, Danemarca, Slovenia, multe echipe din Ungaria, dar și două din România, brașovenii de la Carpathian Barbecue și covăsnenii de la INdiVINO.

Cele două probe de concurs în care echipa INdiVINO s-a remarcat au fost proba „Mistery Box” – acolo unde concurenții trebuie să gătească un preparat dintr-un tip de carne care nu a fost cunoscut anterior, probă la care covăsnenii au ocupat locul 10,  precum și proba de „ribs” (coaste de porc) în care INdiVINO a obținut un impresionant loc 8.

Chef-ul János Falvai, bucuros și mulțumit de performanța echipei sale

János Falvai, chef-ul coordonator al echipei INdiVINO vorbește cu mult entuziasm despre prima participare la Tallya BBQ, având doar cuvinte de laudă pentru colegii săi. „Cred că ne-am prezentat foarte bine în condițiile în care nu aveam experiență. Sunt foarte mulțumit de rezultatul obținut și de preparatele pe care împreună cu colegii de echipă le-am pregătit! A fost un weekend obositor, dar cu foarte multe satisfacții. Sunt convins că putem să ne îmbunătățim performanța în viitor, dar momentan pot spune că sunt satisfăcut și fericit”, a declarat coordonatorul echipei covăsnene. Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor ce au susținut participarea echipei INdiVINO la concurs. „Am fost bucuros să văd că ideea noastră de a participa la concurs a fost atât de bine primită și că am găsit sponsori și parteneri care ne-au susținut. Le mulțumim mult și sperăm că evoluția noastră a fost pe măsura așteptărilor lor”, a completat Falvai.

„Ne dorim să dezvoltăm comunitatea barbecue în țara noastră”

János Falvai este certificat în prepararea barbecue-ului de către prestigioasa Kansas City Barbeque Society, organizație care își dorește mai multă implicare și vizibilitate în România. Despre acest lucru am vorbit cu Debreczi Zsombor, proprietarul INdiVINO, la rândul lui participant la Tallya BBQ, dar în calitate de membru al juriului. Acesta a vorbit cu satisfacție despre participarea echipei sale la concursul din Ungaria, dar și despre cum această experiență va influența viitorul.

„Am înțeles foarte multe lucruri participând la această competiție și am văzut care este potențialul. Ne dorim foarte mult să creștem prezența și vizibilitatea Kansas City Barbeque Society în România. ‚Barbecue’-ul este un stil de viață, iar pasionații formează o familie. Ne dorim să dezvoltăm comunitatea barbecue în țara noastră, ca tot mai mulți oameni să poată să se bucure de frumusețea acestei părți a gastronomiei”, a declarat Debreczi Zsombor.

Sfântu-Gheorghe, în curând gazda unei competiții similare

Proprietarul INdiVINO și cel care a susținut participarea echipei la acest concurs spune că, impresionat fiind de această competiție, își dorește să aducă astfel de evenimente și în România. „Vom începe cât de curând la Sfântu-Gheorghe. O asemenea competiție este un bun promotor al gastronomiei din fiecare țară, ne ajută să ne promovăm bucătăria peste hotare, dar și să cunoaștem gusturi noi și să învățăm de la maeștrii bucătari din toată lumea. Cred că e timpul să aducem și la noi astfel de competiții, care vor ajuta mult la creșterea și educarea gastronomiei din zonă. Vreau să încercăm la Sfântu-Gheorghe și apoi și în alte localități. Am primit toate certificările necesare și vom demara pregătirile în acest sens.”

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.