ECONOMIC 15 decembrie 2021

Un tânăr cu o afacere cu inscripţionări personalizate, desemnat cel mai bun întreprinzător al anului

de Agerpres | 1372 vizualizări

Pal Hunor din Sfântu Gheorghe, care are o firmă de inscripţionări personalizate, a fost desemnat cel mai bun tânăr întreprinzător al anului 2020 de către Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna şi Asociaţia Junior Business Club.

Potrivit preşedintelui asociaţiei, Karacsony Zsolt, în competiţie au fost înscrişi 19 candidaţi, iar primul loc i-a revenit lui Pal Hunor, proprietarul firmei P&L Printing Technology, în timp ce pe următoarele două locuri s-au clasat Csiki Hanna de la atelierul de cofetărie Flour Power din Sfântu Gheorghe şi Luka Levi de la eMudding.ro din Târgu Secuiesc.

„Pal Hunor se ocupă, printre altele, cu inscripţionări pe căni, tricouri şi cadouri personalizate. Hanna are o cofetărie care prepară produse fără zahăr, gluten şi lactoză, iar Luka Levi are un webshop unde se vând piese şi cauciucuri pentru maşini off-road. În total au fost 19 concurenţi, iar selecţia a fost făcută după metodologia CCI, pe baza cifrei de afaceri, a profitului şi numărului de angajaţi din 2020, dar au mai fost şi alte câteva criterii. Consider important că cei 19 tineri care au candidat au avut anul trecut, împreună, o cifră de afaceri de aproape un milion de euro, un profit total de 200.000 de euro şi un număr total de 37 de angajaţi. Eu consider că este o mare realizare, mai ales pe timp de pandemie, că aceşti tineri au reuşit în afaceri şi au dat locuri de muncă şi altor oameni”, a declarat Karacsony Zsolt.

Acesta a mai adăugat că premiile reprezintă recunoaşterea oficială a performanţelor antreprenorilor sub 35 de ani care au înregistrat succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi un exemplu pentru tânara generaţie.

Anul acesta evenimentul a coincis cu aniversarea a 12 ani de existenţă a Asociaţiei Junior Business Club.

„Pentru noi, cei 12 ani de activitate sunt foarte importanţi şi reprezintă o performanţă dacă ne gândim că multe asociaţii se desfiinţează după trei, patru ani de activitate. Noi am reuşit să rezistăm 12 ani şi în situaţia pandemiei, lucrând numai cu voluntari. De-a lungul celor 12 ani, Junior Business Club a reuşit să îşi atragă parteneri, suntem susţinuţi de organizaţii şi instituţii precum Camera de Comerţ Covasna, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii, Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, Patronatul Român, CECCAR. Aceste parteneriate le oferă tuturor tinerilor de până în 35 de ani, care doresc să înceapă o afacere, sprijin la nivel de networking, informare şi îndrumare (...) Pentru viitor, Junior Business Club îşi propune să dezvolte noi proiecte de susţinere a tinerilor antreprenori şi să reziste în continuare ca şi până acum, în ciuda tuturor dificultăţilor care se vor ivi în activitate (...) Visăm să ajungem să sărbătorim 15 ani de existenţă şi să nu renunţăm oricât ne-ar fi de greu”, a declarat Karacsony Zsolt.

Foto: Facebook/Junior Business Club - János Kocsis-Boldizsár

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.