ECONOMIC 13 iulie 2020

Un pas înainte pentru centura ocolitoare din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1772 vizualizări
Municipiul Sfântu Gheorghe poate să preia investiția de la CNAIR  

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a spus vineri, 10 iulie, în cadrul unei conferințe de presă în care a fost semnat un contract de finanțare din fonduri europene, în valoare de 127 de milioane de lei, că este foarte posibil ca în acest an să fie semnat un contract și mai mare. Asta pentru că o Ordonanță de Urgență dată la sfârșitul lunii trecute oferă posibilitatea ca municipalitatea să poată prelua investiția care prevede construirea centurii ocolitoare de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR). 

„Este foarte posibil ca anul acesta să semnăm un contract și mai mare. Este vorba despre șoseaua de centură a orașului, care după ce a apărut Ordonanța 101, zilele trecute, dă posibilitate municipiului Sfântu Gheorghe să preia investiția de la Compania Națională de Autostrăzi. În acest moment, această investiție este la CNAIR. Tot din fonduri europene se va realiza. Am început deja discuțiile cu dânșii și vom  lua această decizie în cursul acestui an, de a prelua și acea investiție care este, conform indicatorilor tehnico-economici, undeva la 70 de milioane de euro”, a declarat în cadrul conferinței de presă, primarul Antal Árpád. 

Procedurile pentru această mare lucrare din Sfântu Gheorghe au fost demarate în mai 2018. Primarul Antal Árpád spunea atunci că varianta optimistă ar însemna ca începerea lucrărilor efective să aibă loc în primăvara anului 2020, iar termenul final de încheiere a acestora să fie sfârșitul anului 2022.

Estimările preliminare arată că centura ocolitoare va avea o lungime de aproximativ 8 km, la standard de drum național (cu câte o bandă pe sens) și construcția unui număr estimativ de 6 poduri/pasaje, însă lungimea traseului și numărul de lucrări se va stabili după vizita pe teren și identificarea finală a traseului.

Capătul de sud al centurii ar urma să fie în intersecția DN12 km 2+800 cu DC33, iar capătul de nord lângă fabrica Semoflex, adică aceasta ar urma să pornească din DN 12, dinspre Brașov, și să reintre pe acest drum, în partea de nord, spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localitățile Chilieni, Coșeni și Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.