TURISM 19 iulie 2018

Autoritățile îi îndeamnă pe covăsneni să utilizeze cu încredere voucherele de vacanță

de Iulia Drăghici - Taraș | 960 vizualizări

Este o foarte bună ocazie de a ne cunoaște țara, spun specialiștii în domeniu

Voucherele de vacanță sunt soluții foarte bune pentru a crește turismul intern, dar și pentru a reabilita forța de muncă, spun specialiștii în turism din județul Covasna, care îi îndeamnă pe cei care primesc astfel de posibilități, respectiv tichetele sau cardul cu o valoare totală de 1.450 de lei, să profite de ele.

Fie din teama pentru necunoscut, fie din informări negativiste, gândul de a utiliza vouchere pentru a merge în vacanță provoacă mai degrabă scepticism, decât bucurie. Aceasta este concluzia la care a ajuns și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, specialist în turism, László Endre, care a organizat miercuri o conferință de presă la care a adus argumente în favoarea utilizării acestora, îndemnând oamenii să nu rateze șansa de a-și spori bugetul de vacanță cu 1.450 de lei.  

Destinațiile preferate de turiștii covăsneni sunt cele de pe litoralul românesc, însă specialiștii în turism îi îndeamnă să se orienteze și spre alte locații din România care, cu siguranță, merită vizitate. De asemenea, László Endre subliniază că voucherele au o valabilitate de un an, pot fi utilizate pe tot parcursul anului, nu doar vara, și pot fi folosite chiar pentru a cumpăra vacanțe pentru anul viitor.

„Problema pe care am constatat-o, în ultimele săptămâni, după ce s-au distribuit vouchere celor din învățământ și celor din domeniul sănătății, este că oamenii au intrat în panică pentru că nu mai sunt locuri pe litoral în iulie–august sau că mai sunt locuri foarte puține și foarte proaste. Voucherele pot fi folosite și pentru la iarnă sau la un resort de oriunde din țară. Este un lucru foarte bun, dar oamenii sunt supărați că nu prind loc de 3 stele la Mamaia. Au la dispoziție un an să meargă în vacanță! Pot să meargă în două, trei tranșe. Important este că voucherul este nominal și nu se poate transfera”, a declarat, miercuri, László Endre.

În plus, acesta le recomandă oamenilor să utilizeze mai degrabă vouchere în varianta de suport electronic, care seamănă cu un card credit și care garantează că banii vor ajunge mai rapid, decât în varianta clasică, pe hârtie, ce impune un parcurs birocratic mai lung.

László Endre a subliniat că voucherele de vacanță pot fi utilizate nu doar pentru cazare, ci și pentru transportul în comun utilizat până la destinație sau chiar și pentru servicii diverse (de exemplu saună, masaj, parc de aventuri și altele). De reținut este faptul că din valoarea nominală de 1.450 de lei nu se poate da rest, exact ca în cazul tichetelor de masă.

Mai mult decât atât, specialistul în turism a recomandat covăsnenilor să apeleze cu încredere la agențiile de turism, care pot face recomandări și îi pot orienta către unitățile de cazare care utilizează fără probleme voucherele de vacanță.

„Scopul este și creșterea turismului intern și a numărului de înnoptări, dar și reabilitarea forței de muncă. Este foarte important. Dacă nu am fost în concediu și lucrez doi ani de zile, nu mai am capacitatea să fiu eficient, fiindcă sunt foarte obosit”, a mai subliniat vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna.

Ideea de a oferi vouchere de vacanță a fost legiferată prima dată în 2009,  în România, însă abia recent, 2016/2017, acestea au început să se acorde. Potrivit legislației în vigoare, vânzarea voucherelor de vacanță este ilegală și pedepsită prin lege, iar cea mai mică amendă pornește de la 1.450 de lei.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.