ECONOMIC 25 aprilie 2023

Seceta ar putea lovi grav România și în 2023. Care e situația în județ

de David Leonard Bularca | 1998 vizualizări

Un raport al Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene arată că este posibil ca Europa să se confrunte și anul acesta cu o secetă, la fel ca în 2022. Mai multe țări vor fi afectate, dacă previziunile devin realitate, printre care și România. În județul Covasna, în acest an, nu s-au înregistrat probleme din acest punct de vedere, a spus, pentru redacția noastră, directorul Direcției Agricole Județene (DAJ) Covasna, Kozma Bela. 

În țări precum Grecia, Spania, Franța, Irlanda, Regatul Unit, nordul Italiei, Elveția, insulele mediteraneene și în regiuni din Bulgaria și România sunt îndeplinite deja condițiile unei secete, se arată în raportul Comisiei Europene. 

Directorul DAJ Covasna spune că, într-adevăr, conform datelor din raport s-ar putea ca și județul Covasna să se confrunte cu problema secetei în acest an, însă momentan nu este cazul să vorbim despre un sezon secetos în județ.  

„Deocamdată, nu avem probleme. Am văzut și noi previziunile. Am avut secetă anul trecut. Deci conform raportului s-ar putea ca și în acest an să fie probleme, dar deocamdată nu avem previziuni din partea Institutului Național de Meteorologie”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Kozma Bela. 

Este important ca în perioada următoare să își facă simțită prezența ploaia, pentru că gradul de gravitate al secetei depinde de acest aspect. 

„Situația ar putea deveni critică în lunile următoare dacă anomaliile de temperatură şi precipitaţii persistă în primăvară”, se arată în raportul Comisiei Europene, citat de digi24.ro. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.