ECONOMIC 6 decembrie 2022

Schimbări în regulamentul de funcționare al Parcului Industrial din Câmpu Frumos

de Iulia Drăghici - Taraș | 892 vizualizări

Regulamentul de funcționare al Parcului Industrial din Câmpu Frumos are parte de o serie de modificări. Acestea au fost adoptate în cea mai recentă ședință ordinară, de joi, 24 noiembrie, în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe. 

Schimbările se referă în principal la concesionările de terenuri, dar și la beneficii sau taxe suplimentare pe care le pot primi investitorii în funcție de respectarea sau nerespectarea angajamentelor. 

„S-au adus mai multe modificări. Le spunem pe cele mai importante. La Parcul Industrial se dorește schimbarea modalității de concesionare a terenurilor, și anume pe 49 de ani. Tot concesiune pe 49 de ani, însă, după o închiriere de maxim cinci ani și după realizarea investiției, să poată fi cumpărat. (...) Dacă în trei ani nu se realizează această investiție, atunci orașul va putea să reia în posesie acest teren. O altă modificare este ca prețul de concesiune să crească cu 50% dacă după primul an investitorul nu prezintă autorizație de construcție. Tot cu 50% să crească în al doilea an prețul concesiunii dacă investitorul nu a realizat investiția. Se schimbă și articolele referitoare la scăderea prețului concesiunii, începând de la numărul de locuri de muncă create, profilul activității, salariul mediu oferit. În cazul în care se mută și sediul social al firmei, atunci poate scădea cu 10% contractul de concesiune și, în afară de aceasta, este și un contract de administrare”, a spus, conform traducerii asigurate de autorități, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Actele adoptate mai arată și că Parcul Industrial „Sepsi Ipar” Sfântu Gheorghe se desfășoară pe o suprafață de 28,79 hectare, în cartierul Câmpu Frumos, teren aflat în proprietatea municipalității. „Obiectivul principal al parcului industrial este atragerea de investitori în vederea dezvoltării economice a municipiului Sfântu Gheorghe”, conform Regulamentului de funcționare al parcului. 

Potrivit site-ului oficial, în prezent parcul are aproximativ 20 de clienți, printre care și MultiTrans, firma de transport în comun a municipiului, sau Gospodărie Comunală SA, operatorul regional de apă și canalizare din județ. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.