ECONOMIC 27 octombrie 2022

Proiect PNRR: modernizarea și dotarea primăriei Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 777 vizualizări

Autoritățile din Sita Buzăului au depus cerere de finanțare prin PNRR pentru modernizarea și dotarea sediului primăriei. 

Dacă se va aproba, investiția ar urma să fie de 4.122.000 de lei. 

„Acum am găsit o finanțare, e o oportunitate. Când am avut alte posibilități, am preferat să punem înainte școlile. Am mers pe ideea că primăria va fi ultima. Dar lansându-se programe prin PNRR și neavând alte obiective, am depus proiect pentru primărie. Era păcat să ratăm. Am făcut SF-ul de doi ani de zile și așteptam să depunem pe POR. Dar nu a început și am mers pe PNRR, am luat primul tren”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, primarul Nicolae Stoica. 

Edilul ne-a mai spus și că acoperișul primăriei va fi modernizat în stilul celui prezent pe Școala „Nicolae Russu”, care este clădire alăturată. 

În septembrie anul trecut, primarul ne spunea și că și-ar dori ca primăria să fie declarată monument istoric, pentru că este „una dintre cele mai frumoase primării din județul Covasna. Are o arhitectură veche și eu voi lupta să intre pe lista monumentelor istorice”. 

Planul rămâne valabil și cu noua perspectivă, cea a modernizării. 

„Vom respecta toate condițiile, dar (n.red.: pentru a deveni monument istoric) nu a ajuns la maturitate. Dar vom păstra fațada. Vom încerca să o declarăm monument istoric la momentul potrivit”, a explicat Nicolae Stoica. 

Potrivit inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al comunei Sita Buzăului, anul dobândirii sau, după caz, al dării în folosință a clădirii Primăriei Sita Buzăului este 1947.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.