CULTURA 15 septembrie 2021

Clădirea Primăriei Sita Buzăului ar putea deveni monument istoric

de Iulia Drăghici - Taraș | 2045 vizualizări

Primarul din comuna Sita Buzăului, Nicolae Stoica, spune că își dorește ca sediul instituției pe care o conduce să primească un loc în lista monumentelor istorice și să devină astfel chiar și un punct de atracție turistică. 

Au fost discuții dacă școala (n.red. „Nicolae Russu”) este monument istoric. Nu a mai fost pentru că în urmă cu 20 de ani s-au făcut lucrări. Dar vom încerca cu primăria. Monument istoric înseamnă să fie o clădire de peste 100 de ani, să o păstrezi așa cum e. Primăria încă nu are 100 de ani, dar va avea. Am un proiect pentru ea. Îmi doresc din tot sufletul să o transformăm în monument istoric pentru că va fi singura locație din Sita și cred că e una dintre cele mai frumoase primării din județul Covasna. Are o arhitectură veche și eu voi lupta să intre pe lista monumentelor istorice”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Nicolae Stoica. 

Potrivit inventarului  bunurilor care aparțin domeniului public al comunei Sita Buzăului, anul dobândirii sau, după caz, al dării în folosință a clădirii Primăriei Sita Buzăului este 1947. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.