ECONOMIC 27 februarie 2019

Petiție pentru sprijinirea IMM-urilor, inițiată de covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 698 vizualizări

Documentul cere Guvernului să acorde aceleași facilități tuturor întreprinderilor, nu doar constructorilor

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna și Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) au inițiat o petiție prin care cer Guvernului să modifice Ordonanța de Urgență 114/2018. Mai exact, este vorba despre măsurile care avantajează o parte dintre constructori și care ar putea la fel de bine, spun specialiștii covăsneni, să aducă beneficii tuturor întreprinderilor mici și mijlocii. Acțiunea este în plin proces de strângere de semnături.

„Vă cerem să susțineți acest demers de modificare a OUG 114/2018 în sensul extinderii scutirilor de taxe și impozite și contribuții pentru toate companiile din categoria IMM-urilor”, arată petiția redactată de liderii CCI Covasna și ASIMCOV, Edler András György și Bagoly Miklós.

Solicitarea de a iniția această petiție a venit din partea IMM-urilor covăsnene, au mai punctat inițiatorii documentului ce urmează să ajungă la aleșii din București.

„Solicităm să avem pentru tot sectorul IMM aceleași facilități de care beneficiază la momentul de față sectorul construcțiilor. Adică dacă cineva din sectorul IMM este dispus să dea un salariu de 3.000 de lei, atunci să beneficieze de acele impozite, taxe și contribuții reduse, de care se bucură numai sectorul construcțiilor. (...) Cu salarii mai mari am putea ajunge astfel încât să nu ne mai plece oamenii”, a declarat marți, într-o conferință de presă, președintele CCI Covasna, Edler András György.

Președintele ASIMCOV, Bagoly Miklós a punctat că la 3.000 de lei brut, salariul net cu facilități pentru cei din domeniu construcțiilor este de 2.500 de lei. În schimb, salariul net, fără facilități, la aceeași sumă de 3.000 de lei brut este de 1.700 de lei. „Deci este o mare diferență”, a spus acesta.

Petiția susține și că Ordonanța în discuție „aduce stabilitate în viața firmelor din domeniul construcțiilor, având în vedere că permit o retribuire competitivă și astfel stopează migrația forței de muncă spre statele din Vestul Europei”. În același timp, aceasta dorește să atragă atenția că „lipsa forței de muncă a devenit, în ultimii ani, problema cea mai importantă a tuturor firmelor din România. Cele mai expuse sunt IMM-urile, care din lipsa forței de muncă sunt nevoite să reducă volumul activității lor sau chiar să închidă afacerea. Sectorul IMM reprezintă baza oricărei economii sănătoase și tocmai de aceea trebuie protejat!”.

Listele pentru semnături în vederea susținerii acestei idei pot fi găsite de întreprinzătorii mici și mijlocii la sediile Camerei de Comerț și Industrie Covasna și la ASIMCOV.

Petiția va fi trimisă spre București pe la mijlocul lunii martie, însă strângerea de semnături de susținere s-ar putea prelungi și după acest termen către întreprinzătorii din toată țara, nu doar de la nivelul județului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.