ECONOMIC 14 iulie 2022

Investitori germani la Sfântu Gheorghe: 1,5 milioane de euro și 100 de locuri de muncă nou create

de Iulia Drăghici - Taraș | 3745 vizualizări

O investiție de 1,5 milioane de euro din Germania creează 100 de noi locuri de muncă la Sfântu Gheorghe, în cea mai recentă unitate de producție inaugurată la Sfântu Gheorghe, Becatex SRL. Firma activează în domeniul producției de genți, rucsacuri, portofele, borsete, genți de laptop și alte produse din această categorie. Evenimentul deschiderii oficiale a avut loc marți, 12 iulie. Sediul firmei este în strada Armata Română, în locația fostei fabrici de textile LRO. 

Activitatea în locația din Sfântu Gheorghe a început treptat, în aprilie a.c., cu 10 angajați. Firma nu va face angajări în masă, pentru că lucrează după principiul că fiecare persoană are nevoie de timp și atenție pentru a învăța meseria, mai ales că cei angajați au experiență în textile, unde este alt mod de a lucra. În prezent, firma are 15 angajați, iar marți s-a făcut deschiderea oficială și în prezența lor. 

Sunt oameni foarte buni, cu foarte multe idei, care sunt binevenite. (...) Sunt oameni muncitori, harnici, fac de toate. Chiar sunt bucuroasă că am făcut o echipă frumoasă. (...) Vrem să ajungem pentru început la 50 de angajați până la sfârșitul anului și 100 treptat”, a spus managerul de proiect, Erika Rozenberg. 

Produsele create aici, de exemplu gențile de ambulanță sau cele de bicicletă, au deja clienți externi, majoritatea firme nemțești, colaboratoare ale firmei-mamă din Germania. Unele genți, din colecția proprie, pot fi cumpărate și de persoane fizice de pe site-ul Becatex. 

Interesant este că există colecții unde produsele sunt create din material folosit pentru crearea pânzelor de vapoare și altele din materiale reciclate din plastic strâns din mare. 

La evenimentul de marți au fost prezenți și proprietarii noii firme din Sfântu Gheorghe, Bettina Breese, managerul Becatex GmbH, și Dietmar Uhlenbruch – CEO HUM Gesellschaft für Homecare und Medizintechnik mbH. Managerul de proiect pe România este Erika Rozenberg, iar administratorul local al firmei este Corina Borboly. 

Întrebați de motivul pentru care au ales Sfântu Gheorghe ca locație pentru a deschide filiala din România, managerii companiei ne-au dat argumente de proximitate și de protecția mediului, dar au evidențiat și istoricul zonei din perspectiva industriei textile. 

Ne-am uitat să căutăm un concept care este eco-friendly și să avem la îndemână tot procesul. Când vii din China, ai foarte mult cost și foarte mult poluezi cu transportul. Din România până în Germania costurile sunt mai mici, dar nici nu poluezi atât. Ideea este să avem cât mai aproape totul. Noi căutăm inclusiv producători de accesorii și de țesături care sunt de aici, locali. Și de ce Sfântu Gheorghe? Noi am făcut o tură prin toată România și am ajuns aici pentru că este în mijlocul României. Poți să ajungi foarte ușor și din București, și din Târgu Mureș, și din Sibiu, și acum avem norocul că se deschide Aeroportul Brașov și din Dortmund, care este alături de noi, avem zboruri directe. Și această regiune întreagă, Covasna, este una care are tradiție în industria textilă. Unul dintre motivele pentru care am venit aici este pentru că știam că o să găsim oameni calificați”, ne-au mai declarat Bettina Breese și Erika Rozenberg. 

Printre invitații evenimentului de deschidere s-au numărat și viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, fostul proprietar al fabricii LRO, Keresztes Zoltán, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Covasna, Cristian Cimpoi, și alții. 

În cadrul aceluiași eveniment, firma Becatex a oferit drept donație 10 genți speciale pentru SAJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.