ECONOMIC 8 iunie 2022

Investiție de 3 milioane de euro în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 1064 vizualizări

În cadrul unei festivități la care au participat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, alături de preşedintele Comisiei de Politică Externă a Adunării Naţionale din Ungaria, Németh Zsolt, și de proprietarul companiei Eurotrade (cu sediul în Ungaria), Szücs Attila, luni, 6 iunie, s-a pus „piatra de temelie” a unei investiții de trei milioane de euro în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe. Eurotrade urmează să realizeze aici un service pentru mașini, birouri, să vândă vehicule grele și remorci noi sau second-hand, dar și altele. 

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a spus că este nevoie ca România și Ungaria să se unească pentru investiții, pentru că, „de fiecare dată când cele două țări se vor certa, alte țări vor profita”. 

„Pentru mine este o bucurie deosebită faptul că în acest parc industrial, după ce în decembrie s-a inaugurat o mică fabrică, astăzi porneşte la drum o altă investiţie, şi mai sunt 3-4 construcţii în Parc. Este o bucurie pentru că atunci când municipalitatea a achiziţionat acest teren şi am decis să facem parc industrial au fost foarte mulţi care au spus că niciodată nu se va umple acest parc, niciodată nu se vor crea aici locuri de muncă, dar astăzi suntem în situaţia în care va trebui să extindem parcul industrial pentru ca în următorii 10 ani să putem accepta noi şi noi investiţii pe acest teren. Vreau să doresc succes acestei societăţi comerciale care are sediul central în Ungaria. Sunt convins că relaţiile dintre cele două ţări, România şi Ungaria, trebuie să fie mai bune şi vor fi mai bune în momentul în care tot mai multe investiţii se vor realiza în cele două ţări. Trebuie să legăm cele două ţări prin investiţii. Trebuie să depăşim discuţiile care ţin doar de etnii, şi trebuie să înţelegem că e nevoie de cooperare, pentru că este în interesul celor două ţări să coopereze. De fiecare dată când cele două ţări se vor certa, alte ţări vor profita. Nu în ultimul rând îi mulţumesc prietenului nostru Németh Zsolt pentru faptul că am depăşit cooperarea pe domeniul culturii şi sportului şi educaţiei şi în sfârşit am ajuns la cooperare economică, foarte importantă pentru regiunea noastră”, a spus Antal Árpád, conform unui comunicat de presă al primăriei. 

„După realizările noastre remarcabile în domeniul sportului și al culturii, se pune, evident, problema puterii economice: construcția aeroportului, a autostrăzii și a variantei de ocolire din apropiere, toate vor servi dezvoltării economice a orașului Sfântu Gheorghe. Autoritățile locale nu desfășoară activități de tip comercial în sensul tradițional, ci pot sprijini creșterea întreprinderilor în principal prin crearea de oportunități de dezvoltare a infrastructurii. Sub greutatea acestor argumente, Szücs Attila, proprietarul Eurotrade, a fost convins să aleagă zona noastră pentru a-și dezvolta afacerea. În perioada următoare, ne dorim ca, alături de cultură, sport și educație, să consolidăm în egală măsură puterea economică, deoarece toate acestea sunt necesare în aceeași măsură și trebuie să se completeze reciproc”, a spus și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Proprietarul companiei Eurotrade, Szücs Attila, a precizat, printre altele, că, inițial, numărul angajaților va fi de aproximativ 25 de persoane, însă în viitor vor putea fi chiar și până la 40 de angajați. 

„În 2020, când am decis să lansăm această investiție în Transilvania, am estimat că vom ajunge cu costurile la maxim 2 milioane de euro. Acum suntem într-un punct în care ne așteptăm ca proiectul să coste cu cel puţin 50% mai mult, deci valoarea investiției se apropie de 3 milioane de euro. În ceea ce privește fondurile de investiții, am făcut solicitări și la Primăria Sfântu Gheorghe, printre altele, și am primit finanțare de la administraţia locală. Investiția, care se va întinde pe o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, va include un centru de service pentru vehicule comerciale, birouri, depozite și alte facilități de servicii. Noua sucursală se va concentra în principal pe vânzarea de vehicule grele și remorci noi și second-hand, dar va oferi, de asemenea, servicii independente de service pentru vehicule comerciale, inspecții și teste tehnice, service pentru anvelope și vânzări de autobuze electrice. De asemenea, pe același amplasament se intenționează să fie instalate stații de încărcare de mare capacitate. Forța de muncă inițială este estimată la 25 de persoane, dar în viitor vom putea angaja între 30 și 40 de persoane”, a spus Szücs Attila.

Președintele Comisiei de Politică Externă a Adunării Naţionale din Ungaria, Németh Zsolt, a punctat și el importanța unor relații bune între România și Ungaria. 

„Menținerea unor relații bune între cele două țări este o condiție prealabilă pentru o viață economică de succes pentru ambele țări. În special ultima perioadă ne-a arătat că suntem interdependenți și interesați de succesul fiecăruia dintre noi. Succesul Eurotrade din ultimii ani a fost și continuă să fie acela că avem capacitatea de a coopera. În plus, avem aici o comunitate gazdă în Sfântu Gheorghe, în județul Covasna”, a declarat Németh Zsolt.

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, amenajat la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, a fost inaugurat în anul 2016, fiind realizat de autorităţile locale printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.