ECONOMIC 20 ianuarie 2023

Firmele, nemulțumite de cerințele CNAIR pentru finalizarea SF-ului la autostrada Brașov-Bacău

de David Leonard Bularca | 1455 vizualizări

Reprezentanții firmelor care s-au interesat de licitația privind finalizarea studiului de fezabilitate (SF) pentru autostrada Brașov-Bacău critică CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) pentru cerințele pe care le are în ceea ce privește depunerea documentației. CNAIR cere, printre altele, ca fiecare pagină a documentației depuse să fie semnată și ștampilată, deși legea interzice autorităților publice să ceară ștampile pe declarații sau contracte, potrivit jurnaliștilor de la economedia.ro, care au consultat observațiile proiectanților la adresa CNAIR. 

Proiectanții spun că CNAIR a lansat un „concurs de inutilități”. Ei precizează că unele cerințe ale CNAIR sunt „halucinante”, pentru că necesită foarte multă birocrație. Reprezentanții firmelor au cerut, totodată, o prelungire a termenului de depunere a ofertelor, care fusese stabilit inițial pe 16 ianuarie.

CNAIR spune că a solicitat ca toate paginile de documentație depuse să fie semnate și ștampilate, din „necesitatea instituirii unor garanții cu privire la faptul că ofertanții parcurg, înțeleg și își asumă principalele documente ale achiziției publice”. 

Vă reamintim că licitația pentru realizarea SF-ului pentru autostrada Brașov-Bacău a fost suspendată, preț de câteva ore, în 16 ianuarie. Acest lucru s-a întâmplat tocmai pentru ca CNAIR să reușească să răspundă solicitărilor de clarificări din partea firmelor, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, directorul de comunicare al Companiei, Bogdan Cotarlici.

În prezent, licitația urmează să se reia, cel mai probabil cu termen prelungit de depunere a ofertelor până la finalul lunii ianuarie. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.