ECONOMIC 29 octombrie 2020

Colaborare inedită între elevii școlilor întorsurene

de David Leonard Bularca | 1120 vizualizări

Elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” s-au oferit să îi pregătească pe colegii lor din clasa a VI-a pentru un concurs ce are ca subiect Uniunea Europeană

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” a primit anul acesta titlul de „Școală – Ambasador a Parlamentului European (PE)”, iar în acest context, o parte dintre elevii liceului, care sunt ambasadori juniori ai PE, s-au oferit să îi pregătească pe colegii lor din clasa a VI-a de la școlile din zona Întorsurii Buzăului pentru „Competiția Euro Quiz”, care are premii în valoare de 2.000 de euro. Prima etapă a concursului se va desfășura pe 6 noiembrie 2020. Toți elevii de la școlile din zonă pot apela la colegii lor mai mari pentru a-i pregăti. 

Doina Pătrunjel, cea care i-a invitat pe elevii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (LTME) să îi învețe pe colegii lor mai mici mai multe despre Uniunea Europeană, ne-a spus că se mai așteaptă doritori din clasele a VI-a care vor să participe la concurs. Tocmai de aceea, aceasta le-a adresat un mesaj direct posibililor doritori.

„Ești în clasa a VI-a? Vrei să participi? Formează o echipă, caută un profesor coordonator care să înscrie echipa la concurs (pe site-ul: https://www.euroquiz.ro/)  până în 3 noiembrie, ora 17:00, și anunță-i pe ambasadorii juniori de la LTME care te vor ajuta pentru pregătire”, transmite profesoara de la LTME elevilor din clasa a VI-a din zona Buzaielor. Totodată, Doina Pătrunjel a mai precizat și că toate orele de pregătire se vor desfășura în sistem online.

David Ușurelu, unul dintre liceeni care a acceptat provocarea de a îi pregăti pe colegii săi mai mici pentru concursul ce are ca temă Uniunea Europeană, spune că își dorește să împărtășească cunoștințele sale și altora.

„Am luat această decizie, de a mă implica în formarea colegilor noștri, deoarece doream să-mi pot împărtăși cunoștințele cu alți elevi dornici de a învăța lucruri despre UE. Vom avea cel puțin două ședințe, timp suficient pentru fixarea de noi cunoștințe”, ne-a declarat David Ușurelu.

Cum se va desfășura concursul

Cei care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul concursului până pe 3 noiembrie a.c., iar mai apoi „Competiția Euro Quiz” va mai avea două etape: pe 6 noiembrie va avea loc prima fază a competiției, în format online, unde fiecare echipă va trebui să răspundă la maximum 50 de întrebări care pot fi despre valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie; ulterior, în a doua etapă, care este și ultima, membrii celor două echipe câștigătoare ale primei runde de joc se vor deplasa la București, în perioada 24-27 noiembrie 2020, iar aici vor fi 15 întrebări cu variante multiple de răspuns, la care echipele vor răspunde simultan. Grupa de elevi care va avea cele mai multe răspunsuri corecte va fi declarată câștigătoare.

Sursa foto: Facebook/„Europa, casa noastră”. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.