ECOLOGIE 8 octombrie 2010

Zile ecologice și concerte pentru Sfântu Gheorghe - Capitala Verde a României

de Monica Vrânceanu | 558 vizualizări
Municipiul Sfântu Gheorghe are șansa de a deveni Capitala Verde a României, în cadrul unei competiții derulate de Umbrela Verde, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP) și care se desfășoară până în luna decembrie. În urma intrării orașului nostru în competiția națională pentru Capitala Verde, locuitorii din Sfântu Gheorghe au posibilitatea de a participa activ la acțiunile de ecologizare, colectare

Municipiul Sfântu Gheorghe are șansa de a deveni Capitala Verde a României, în cadrul unei competiții derulate de Umbrela Verde, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor (MMP) și care se desfășoară până în luna decembrie.

În urma intrării orașului nostru în competiția națională pentru Capitala Verde, locuitorii din Sfântu Gheorghe au posibilitatea de a participa activ la acțiunile de ecologizare, colectare selectivă a deșeurilor, inclusiv electrice și electronice, reciclarea acestora, alături de alte activități prin care să demonstreze preocuparea pentru mediul înconjurator.

Astăzi debutează la Sfântu Gheorghe campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), derulată cu sprijnul Asociației Române pentru Reciclare RoRec. Punctele de colectare au fost stabilite în două locații - Piața Sfântu Gheorghe (zona magazinului Șugaș), unde se va afla un cort Umbrela Verde și la cortul amplasat la intrarea principală a Teatrului de Vară (Stadionul mic din cartierul Simeria). Astfel, locuitorii vor avea posibilitatea să se debaraseze în mod responsabil de aparatura veche sau defectă, care va fi apoi reciclată conform standardelor de mediu.

Pentru preluarea deșeurilor voluminoase, cetățenii din Sfântu Gheorghe pot apela numărul de telefon 0742-490.840, iar o echipă Umbrela Verde se va prezenta la domiciliul apelantului pentru a oferi suportul necesar colectării. Cei care vor aduce deșeurile la punctele de colectare vor primi câte o insignă de susţinător al campaniei „Sfântu Gheorghe pentru Capitala Verde a Romaniei”. În plus, toți participanții la acțiunea de colectare DEEE vor avea șansa de câștiga unul dintre numeroasele premii care vor fi extrase duminică, la cortul Umbrela Verde din Piața Sfântu Gheorghe. Premiile puse în joc sunt 15 aparate electrocasnice mari marca Whirlpool, membru fondator al Asociației RoRec.

Tot astăzi, în principalele intersecții semaforizate și parcări din centrul orașului,  echipa Umbrela Verde, alături de reprezentanți ai Primăriei și ai Poliţiei Rutiere, vor distribui celor din trafic stickere pentru mașină cu mesajul „Eu nu arunc gunoi pe stradă”.

Ziua de astăzi se va încheia cu concerte Vița de Vie și Iris, spectacol ce va începe la ora 19 și va avea loc pe scena amplasată în Piața Sfântu Gheorghe, în faţa magazinului Şugaş.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a campaniei, se va da startul unei acțiuni de ecologizare a Cartierului Oltului, la aceasta participând voluntari Umbrela Verde alături de locuitorii interesați de ecologizare, seara urmând să aibă loc alte două concerte, susținute de Tibi Scobiola Band și Simplu, cu începere de la ora 19, tot în Piața Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.