ECOLOGIE 22 august 2011

Un nou proiect pentru situl Ciomad-Balvanyos

de Monica Vrânceanu | 579 vizualizări

Asociația Vinca Minor din Sfântu-Gheorghe a lansat de curând  un nou proiect, intitulat „Creșterea gradului de conştientizare a publicului privind rețeaua ecologică Natura 2000, prin exemplul custodiei sitului Ciomad-Balvanyos”. Proiectul este finanţat prin Programul vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului, fiind implementat de către Vinca Minor în calitate de custode al sitului Ciomad-Balvanyos, pe o perioadă de 18 luni, între august 2011 şi ianuarie 2013.

Valoarea totală a proiectului este de 96.136,29 lei, dintre care finanțarea nerambursabilă acordată de Administrația Fondului Mediului este de 90%, alături de o contribuţie proprie a beneficiarului în valoare de 10%. Potrivit managerului proiectului, Para Zoltan, aria vizată este reprezentată de situl de interes comunitar Natura 2000 Ciomad-Balvanyos și localităţile din judeţele Covasna şi Harghita.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, importanţa conservării biodiversităţii, prin susţinerea ariilor naturale protejate”, a explicat Para Zoltan.

Acesta a mai arătat că obiectivele specifice ale proiectului sunt reprezentate de promovarea conştientizării publice şi a instruirii în ceea ce priveşte reţeaua Natura 2000, informarea în sprijinul luării deciziilor locale de acţiune și dezvoltarea ecologică a elevilor şi studenţilor din localităţile din judeţele Covasna şi Harghita. Pentru realizarea obiectivelor proiectului se vor produce o serie de spoturi publicitare, un film documentar referitor la sit, vor avea loc tabere de studii, o campanie de informare şi conştientizare și se va elabora o machetă a sitului Ciomad-Balvanyos, toate acestea urmând să contribuie la dezvoltarea educaţiei ecologice în şcoliile din cele două judeţe, ceea ce va duce la însuși sensul general al proiectului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.