ECOLOGIE 19 noiembrie 2018

Totul despre reciclare, într-o nouă campanie adresată covăsnenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 2974 vizualizări

Vor fi distribuite 50.000 de materiale de informare

O nouă campanie de conștientizare a importanței colectării selective se derulează în județul Covasna în perioada 16 noiembrie – 31 decembrie a.c.. „Județul Covasna, comunitate ECO” vizează Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Întorsura Buzăului, Baraolt, dar și cele 40 de comune din județ. Astfel, începând cu 20 noiembrie, vor fi amplasate 26 puncte de informare și va debuta distribuția celor 50.000 materiale de informare.

Scopul campaniei este de a-i face pe covăsneni să conștientizeze importanța colectării selective, modul în care trebuie separate deșeurile, respectiv de zilele și modalitatea în care operatorul de salubritate va asigura o preluare corectă a acestora.

Având în vedere modificările legislative impuse de OUG 74, respectiv decizia Ordinului Ministrului, care va reglementa modul de avizare și în general funcționare a OTR-urilor, asociația noastră a ales să lucreze cu cei mai buni. Fiind contactați de FEPRA Internațional am răspuns pozitiv la oportunitatea de a organiza și desfășura această campanie, și sperăm să  fie o colaborare pe termen lung.  Având în vedere ca SMID-ul în județul Covasna este funcțional de mai mult de un an, cu rezultate foarte bune, putem oferi partenerilor noștri seriozitate, promptitudine și date corecte”, a declarat directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (ADI SMID), din județul Covasna, Ambrus József.

Totodată, directorul ADI SMID Covasna a spus că rezultatul campaniei va fi creșterea gradului de colectare selectivă, dar a punctat totodată că acest lucru nu va însemna scăderi la nivelul taxelor de salubritate.

„Ca să zici că scade taxa sau tariful e populism. Dar să putem să ajungem și cu target-urile europene și să menținem tarifele la un nivel acceptabil este cel mai greu, dar cel mai important scop al nostru. (...) Acum nu mai mergem la om să îi zicem care e PET și care e hârtie. Nu! Noi pe baza unor măsurători știm foarte bine că avem probleme la blocuri. (...) Ne-am dat seama că trebuie să dăm flyere la toată lumea, dar la blocuri voluntarii o să stea de vorbă cu oamenii, le spunem care este legislația, că omul este obligat să colecteze selectiv, nu operatorul de salubritate și cum se aruncă deșeurile”, a mai declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, Ambrus József.

Anunțul lansării acțiunii s-a făcut prin susținerea unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 16 noiembrie 2018, la Consiliul Județean Covasna. Campania este realizată sub coordonarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, din județul Covasna, împreună cu Compania FEPRA International și Consiliul Județean Covasna, precum și cu sprijinul tuturor operatorilor de salubritate din județ.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.