ECOLOGIE 13 mai 2011

Titlul de Eco Școală a ajuns la Grupul Școlar Kos Karoly

de Monica Vrânceanu | 617 vizualizări
Grupul Școlar Kos Karoly din Sfântu-Gheorghe a obținut ieri titlul de Eco Școală, la doi ani de la începerea implementării unui program strict în acest sens și în care au fost implicați mai mulți profesori, elevi și chiar părinți ai acestora. Coordonatorul Programului Eco Școala, Szoke Anna Maria, a declarat că Grupul Școlar a primit inclusiv Steagul verde care certifică poziția de Eco Școală și a arătat că astfel toate

Grupul Școlar Kos Karoly din Sfântu-Gheorghe a obținut ieri titlul de Eco Școală, la doi ani de la începerea implementării unui program strict în acest sens și în care au fost implicați mai mulți profesori, elevi și chiar părinți ai acestora.

Coordonatorul Programului Eco Școala, Szoke Anna Maria, a declarat că Grupul Școlar a primit inclusiv Steagul verde care certifică poziția de Eco Școală și a arătat că astfel toate eforturile și activitățile axate pe protecția mediului înconjurător, derulate vreme de doi ani, au fost răsplătite.

Pentru a se înscrie în rândul școlilor cu acest titlu foarte important, profesorii și elevii de la Kos Karoly s-au implicat în acțiuni de ecologizare a spațiilor verzi, de plantare a florilor, strângere a PET-urilor și hârtiei, precum și într-o serie de concursuri cu teme ecologice.

”Cred că acest titlu este foarte important în primul rând pentru educația ecologică pe care o dă elevilor, care s-au implicat foarte mult în activitățile Eco Școala, iar în al doilea rând este important titlul tocmai pentru promovarea acțiunilor cu caracter de protecție a mediului”, a declarat Szoke Anna Maria.

Coordonatorul Programului Eco Școala a declarat că activitățile de mediu nu se vor opri la simpla primire a titlului, ci ele vor continua în următorii ani, tocmai pentru ca școala să-și poată menține acest titlu foarte prețuit. Astfel, tocmai în ideea perpetuării atitudinii ecologice, la Grupul Școlar Kos Karoly se vor organiza în această lună Muzeul Deșeurilor, o competiție între clasele școlii, și concursul „Cea mai frumoasă clasă”.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.