ECOLOGIE 13 iulie 2011

Tabără ecologică internaţională la Câmpul Benedek

de Székely Emőke | 543 vizualizări
Tabăra de la Câmpul Benedek (km. 7 spre Vâlcele) a găzduit zilele acestea un proiect internaţional numit “Reduce-Reuse-Recycle”, a cărei temă a fost ecologia, şi la care au participat tineri români, portughezi şi turci. Kelemen Eva, membră a stafului de organizatori, ne-a declarat că tinerii au devenit mai sensibili la problemele legate de mediu, după o săptămână de training intens. Ea ne-a povestit că fiecare echipă a trebuit să prezinte

Tabăra de la Câmpul Benedek (km. 7 spre Vâlcele) a găzduit zilele acestea un proiect internaţional numit “Reduce-Reuse-Recycle”, a cărei temă a fost ecologia, şi la care au participat tineri români, portughezi şi turci. Kelemen Eva, membră a stafului de organizatori, ne-a declarat că tinerii au devenit mai sensibili la problemele legate de mediu, după o săptămână de training intens. Ea ne-a povestit că fiecare echipă a trebuit să prezinte un proiect de workshop. Echipa portugheză a confecţionat un portofel din cutii de lapte, iar turcii au făcut suveniruri din hârtie de ziar. Echipa a vizitat şi depozitul de deşeuri al societăţii de salubrizare TEGA, unde erau depozitaţi 800.000 de mc de deşeuri, iar angajaţii societăţii le-au povestit despre colectarea selectivă.

O altă temă a fost multiculturalitatea. În cadrul unor seri culturale fiecare echipă a avut ocazia de a prezenta câte ceva specific culturii din care face parte.

În ultima zi a taberei s-au format echipe mixte, care au realizat mici filmuleţe pentru a atrage atenţia asupra importanţei ocrotirii mediului.

Proiectul a fost finanţat de către Comisia Europeană prin programul “Tineri în Elan”.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.