ECOLOGIE 7 aprilie 2013

Situl Ciomad-Bálványos, introdus într-un Registru național al ariilor protejate

de Monica Vrânceanu | 745 vizualizări

La Sfântu Gheorghe a avut loc vineri seminarul de conștientizare Inițiativa Verde – o șansă către un viitor curat. Seminarul a vizat conștientizarea publicului larg cu privire la situația ariilor protejate din cadrul Proiectului Sincron. Mai exact, proiectul vizează ariile protejate Natura 2000 și a cuprins mai multe locații: Bacău, Focșani, Alba-Iulia, Slatina, Reșița, Suceava, Iași, Cluj-Napoca și Sfântu Gheroghe. La noi, s-a discutat despre situl Ciomad-Bálványos, selectat pentru includerea programul de conștientizare.

În cadrul proiectului, se urmărește promovarea activităților de conștientizare pentru reducerea sau chiar înlăturarea presiunilor antropice asupra speciilor și habitatelor de interes comunitar. Se dorește creșterea gradului de informare, eficientizarea manage­mentului integrat al ariilor protejate și realizarea unui Registru național de evidență a implementării planurilor de management astfel încât să crească transparența decizională de protejare a ariilor natural.

Prin crearea unei baze electronice la nivel național, în care să fie cuprinse planurile de management ale ariilor naturale protejate și date relevante, Agenția Națională pentru Protecția Mediului va reuși să monitorizeze în mod eficient activitatea administratorilor acestor arii – în cazul sitului Ciomad-Bálványos vorbim despre administratorul Consiliul Județean Covasna. Prin acest registru, specialiștii ANPM doresc o centralizare eficientă a datelor astfel încât soluțiile să poată veni firesc și rapid la nevoie. Prin acest registru, utilizatorii vor avea acces la informații multiple și va exista un sistem electronic al planificărilor integrate a activităților legate de ariile naturale protejate, în vederea conservării biodiversității, fiind permisă și monitorizarea simultană a acestora.

Teme articol: ciomad-balvanyos
Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.