ECOLOGIE 6 martie 2013

Sistemul de compensare al TEGA are succes

de Székely Emőke | 568 vizualizări

Cantităţile de deşeuri reciclabile colectate selectiv au crescut cu peste 30%

Directorul societăţii de salubrizare TEGA, Tóth-Birtan Csaba, spune că zeci de persoane vin zilnic la centrul de colectare pentru a preda aparate electronice şi electrocasnice vechi, hârtie, sticlă sau peturi. Astfel locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe vor plăti mai puţin pentru salubrizare, preţul deşeurilor aduse la centru fiind scăzut din factura acestora.

„Au intervenit câteva modificări în preţul de achiziţie a deşeurilor. Acesta fluctuează în funcţie de preţul pe care îl primim şi noi de la marile centre de colectare. Astfel preţul deşeurilor electrice şi electrocasnice, precum şi al sticlei a scăzut, însă cel al hârtiei a crescut. Noi am decis să acordăm 70% din sumele pe care le primim pentru deşeuri direct oamenilor, dar dacă scade preţul de achiziţie la marile centre, trebuie să reducem şi noi aceste preţuri” – a declarat Tóth-Birtan Csaba.

Potrivit acestuia, deşeul cel mai des adus la centru este hârtia, al cărei preţ a crescut zilele acestea, aşadar dacă aveţi cantităţi de hârtie adunate prin casă, acum e momentul să le predaţi la centru. Astfel aveţi şansa să nu mai plătiţi factura TEGA o vreme, la fel cum a făcut un cetăţean care şi-a făcut curat în beci, iar tona de sticlă pe care o avea a predat-o la centru. Astfel acesta nu va mai plăti factura TEGA pentru doi ani.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.